Delegația israeliană la ONU poartă Steaua lui David galbenă pe piept

31 Oct 2023
Delegația israeliană la ONU poartă Steaua lui David galbenă pe piept

Ambasadorul Israelului la Națiunile Unite, Gilad Erdan, a vorbit luni în adunarea, purtând o Steaua lui David galbenă prinsă la reverul hainei, cu sloganul "Never Again" („Niciodată din nou”), în referire la holocaustul suferit de poporul evreu, scrie Le Figaro

Ambasadorul Israelului la ONU, Gilad Erdan, și-a agățat luni o stea galbenă pe piept în timpul unei reuniuni a Consiliului de Securitate, asigurându-se că o va purta „cu mândrie”, atâta timp cât Consiliul nu va condamna „atrocitățile”  Hamas.

„Unii dintre voi nu ați învățat nimic în ultimii 80 de ani. Unii dintre voi ați uitat de ce a fost creată această organizație (ONU,) ”, a spus ambasadorul, denunțând „tăcerea” Consiliului de Securitate cu privire la atacurile fără precedent ale mișcării islamiste palestiniene din 7 octombrie. 

Consiliul profund divizat nu a adoptat nicio rezoluție cu privire la războiul dintre Israel și Hamas.

„Atunci îți voi aminti. Din această zi înainte, de fiecare dată când mă vei privi, îți vei aminti ce înseamnă să taci în fața răului”, a spus ambasadorul israelian. 

„La fel ca bunicii mei și bunicii a milioane de evrei, de astăzi, echipa mea și cu mine vom purta stele galbene”, a adăugat el, ridicându-se pentru a atârna o stea galbenă ștampilată cu cuvintele Never again („Niciodată din nou”), cu referire la steaua pe care naziştii o impuneau evreilor.

„Vom purta această stea până când te vei trezi și vei condamna atrocitățile Hamas ”, a spus el.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a numit atacurile din 7 octombrie „cea mai gravă crimă comisă împotriva evreilor de la Holocaust ” .

Alte stiri din Externe

Ultima oră