A fost o baie de sânge pentru majoritatea companiilor care au adoptat propaganda progresistă woke î în noua eră a rebeliunii consumatorilor americani, iar sistemul nu este fericit. Corporații precum Disney, Anheuser-Busch (care produce berea Bud-Light) și supermarketurile Target scad în profituri și pierd miliarde din capitalizarea pieței după ce au promis fidelitate agendei transgender. În special, publicul își propune să facă exemple din instituțiile care susțin îndoctrinarea copiilor. Mai simplu spus, o linie roșie a fost depășită, scrie o analiza Alt-market.
Cu boicoturile conservatoare mult mai eficiente decât au fost vreodată boicoturile de stânga, mișcarea arată că stânga politică este un tigru de hârtie și că conservatorii și independenții au puterea majoritară reală în SUA. Ca răspuns, mass-media susține că această mișcare este o formă de „terorism economic”. Adică, dacă refuzi să sprijini mintea "progresistă woke" cu portofelul tău, ar trebui să fii considerat un dușman intern.
A durat destul de mult, dar americanii obișnuiți se angajează în sfârșit într-un război cultural care a început cu ani în urmă, nu atât de stânga politică, cât de instituțiile globaliste folosind activiști de stânga ca forță și sabotori. Problema cheie despre care foarte puțini oameni vorbesc este că grupurile de activiști NU ar avea niciun fel de PUTERE dacă nu ar fi sprijinul fără precedent pe care îl primesc de la guverne, organizații non-profit, think-tank-uri și lumea corporatistă. Și, o mare parte din acest sprijin a fost injectat prin finanțare în stil ESG (Protectia mediului, Social si Guvernare), precum și prin programe DEI (Diversitate, Echitate și Incluziune).
ESG (mediu, social, guvernare) devine un termen bine cunoscut și este, în fond, o formă de „investiție de impact” – adică marii creditori precum Blackrock sau Carlyle Group, sau think-tank-uri precum Ford Foundation, caută să controleze rezultatele societății folosind împrumuturile ca pârghie. Un videoclip cu șeful „investițiilor în misiune” al Fundației Ford permite o înțelegere de bază a ceea ce este cu adevărat ESG: o inginerie socială.
În trecut, creditorii își bazau standardele de finanțare pe scoruri bune de credit și pe probabilitatea rentabilității investiției. Dacă ați avea o afacere cu un istoric de rentabilitate solidă și garanții demne, atunci probabil ați obține orice împrumuturi de care aveți nevoie. Astăzi, însă, creditorii încearcă să stabilească termeni politici și ideologici pentru companiile care doresc să obțină finanțare. Trebuie să-ți semnalezi virtutea pentru a avea acces la bani, iar asta include sprijinirea inițiativelor privind clima și carbonul, reorganizarea muncii pe baza diversității și regulilor de incluziune, chiar și promovarea activismului LGBT ar putea fi un factor important în următoarea ta infuzie de numerar.
Cu cât scorul dvs. ESG este mai mare, cu atât este mai probabil să vă calificați pentru acces la datorii. Acesta este unul dintre motivele pentru care o gamă largă de corporații aoptă din ce în ce mai mult în „luna mândriei”. Tot ce trebuie să facă este să pună niște curcubee pe unele produse sau reclame sau să apere public îngrijirea trans a copiilor și dintr-o dată devin "de aur" pentru încă un an de fonduri subvenționate.
Dar ce se întâmplă într-o lume în care loialitatea consumatorilor nu mai este o garanție și publicul încetează să cumpere de la lanțuri care promovează concepte progresiste woke? Ce se întâmplă când a fi "woke" înseamnă și a fi boicotat? Chiar merită banii ESG să pierzi jumătate din clienții tăi sau mai mulți?
Ei bine, deocamdată nu merită. Pe măsură ce băncile centrale ridică ratele dobânzilor și își reduc bilanţurile, petrecerea banilor obtinuţi ușor care a început în 2008 se încheie. După un deceniu de creștere exponențială, ESG este acum în scădere abruptă, iar acest lucru este direct legat de politicile băncilor centrale precum Rezerva Federală. În ultimul an, nu mai este viabil să aruncați bani în proiecte "progresiste woke" în mare parte inutile. Cu toate acestea, tendința de propagandă "woke" continuă. De ce?
În urmă cu douăzeci de ani, numele jocului în lumea afacerilor era „construirea mărcii”. Dacă ai putea să-ți construiești brandul și să câștigi loialitate pe piață, ai putea să-ți susții modelul de profit pentru deceniile viitoare. Acum, corporațiile sunt de fapt dispuse chiar să distrugă mărcile pentru care au cheltuit atât de mult timp și bani să le dezvote, totul în numele idolatriei politice.
Pare o nebunie pură, dar dacă ei știu ceva ce noi nu știm? Ce se întâmplă dacă trec printr-o criză economică proiectată, astfel încât să poată fi răsplătiți mai târziu cu bogății „prea woke pentru a eșua”? Teoria mea este că, în timp ce creditarea ESG pare să moară astăzi, mâine creditarea ESG va fi singura modalitate prin care orice companie va putea supraviețui.
Trebuie să începem să luăm în considerare posibilitatea viitoare de ESG instituționalizat la nivel global. Noțiunea înfricoșătoare de finanțare ESG a băncii centrale a circulat încă din primele zile ale pandemiei de covid. De la BRI la Fed la BCE , numeroase programe au început să iasă la suprafață cu conotații proresiste-woke. Majoritatea dintre ele s-au concentrat inițial pe schimbările climatice, băncile centrale s-au interesat brusc de „salvarea planetei” de o amenințare de carbon care nu există. Acum, există o tendinta în creștere "de diversitate și de echitate socială" (DEI), care vine și de la băncile centrale.
Poate că băncile internaționale sunt limitate în modul în care se angajează în împrumuturi ESG, dar cum rămâne cu băncile centrale? Ce se întâmplă dacă își renunță la fațada de a fi „neutre din punct de vedere politic” și ies cu putere în sprijinul virusului minții woke? Ce se întâmplă dacă băncile centrale devin fundamentul ESG? Nu ne-am trezi că împrumutul ar deveni perpetuu?
Cred că exact asta se intenționează să se întâmple, dar ar trebui să fie legat direct de o criză economică, precum și de introducerea monedelor digitale (CBDC). O criză a datoriilor (împreună cu stagflația) ar putea forța majoritatea companiilor la un colț. Cu lipsa fondurilor, scăderea cheltuielilor de consum și o înăsprire a pieței creditelor, băncile centrale și măsurile de stimulare ar deveni din nou singurul mecanism oficial de reconstrucție a economiei.
Guvernele ar fi, de asemenea, îndatorate băncilor centrale ca mijloc de a rămâne pe linia de plutire, iar acest lucru înseamnă că bancherii vor avea o influență imensă asupra modului în care banii sunt distribuiți (și cum este realocată bogăția).
Spre deosebire de prăbușirea din 2008, totuși, următorul eveniment de stimulare nu va fi la liber pentru toți. În schimb, va fi RESET; un plan de salvare foarte limitat, cu bani digitali infuzați în anumite instituții. Cu alte cuvinte, doar o parte din economia existentă va primi o barcă de salvare și ghiciți cine se va califica pentru un loc pe plută? Așa este, companiile care arată cel mai mult devotament față de ESG.
Acest lucru ar explica de ce atât de multe corporații refuză să renunțe la marketingul trezit, chiar dacă pierd milioane de clienți; ei știu ce urmează să se întâmple și se pregătesc în avans pentru consecințe, precum și pentru inevitabilele salvari digitale.
Desigur, unii oameni vor argumenta că acest lucru ar necesita un nivel de organizare și „conspirație” care nu există. Ar fi o „prostie” să sugerăm că corporațiile se înțeleg pentru a pune în aplicare un plan care să răstoarne fundamental paradigma economică actuală, nu? Greșit. Cel puțin în ceea ce privește coordonarea, cabala și-a anunțat deja prezența deschis.
Coluziunea corporațiilor, think-tank-urilor și guvernelor pentru a crea un monopol internațional "progresist woke" nu este o teorie, este realitate. Singura întrebare rămasă este când vor recunoaște băncile centrale că fac parte din schemă? Aș sugera că semnele crizei bancare la care am asistat la începutul acestui an sunt vârful aisbergului.
Pe măsură ce Fed și alții continuă să crească ratele dobânzilor, stresul asupra sistemului se va extinde și, în cele din urmă, ceva integral se va sparge. Poate că va fi un alt moment Lehman, poate că dolarul american va pierde statutul de rezervă sau un alt dezastru. Dar nu este o coincidență că această invazie a cultului de extremă stângă în lumea afacerilor escaladează în același timp în care fundațiile noastre economice se luptă. Unul este legat de celălalt și cred că decăderea sistemului actual este menită să faciliteze crearea unei economii noi și permanent "progresistă woke".
Publicul ar fi astfel prins în participarea la cult prin pură necesitate, cu excepția cazului în care populația se descentralizează folosind producția localizată și comerțul localizat. Întregul nostru mod de viață ar trebui să se schimbe dramatic, pornind de la idealuri autosuficiente care erau o bază acum o sută de ani.
ESG nu dispare de la sine. Ideologia progresistă woke nu dispare de la sine. Aceste structuri vor trebui distruse, dar nu te poți răzvrăti împotriva unei structuri pe care te bazezi pentru supraviețuirea ta zilnică. Mai întâi ar trebui să te desprinzi complet de ea.