Vremea neobișnuită face ca gondolele iconice ale Veneţiei să zacă în noroi, după ce nivelul apei a scăzut la un nivel record de 70 cm, relatează metro.co.uk.
Vremea rece, valurile mici şi precipitaţiile puţine sunt învinovăţite de nivelul mic al apei de pe canalele Veneţiei, cu 60 cm mai mic decât în mod obișnuit.
Ploile slabe au provocat haos pe căile navigabile, iar imaginile cu gondolele, care țâșnesc de pe fundul canalelor noroioase, creează o atmosferă suprarealistă în oraș. Veneția a început să rămână fără apă de acum 3 ani, în 2015 și 2016, în ciuda inundațiilor frecvente și consistente anuale. 2018 este al treilea an în care orașul suferă din cauza nivelului scăzut al apei.
În urmă cu doi ani, nivelul apei era 28 de centimetri, mai mic decât cel normal, ceea ce a dus la închiderea căilor navigabile. Subsolurile și podelele din case se inundă în mod regulat, apa afectând casele mai vechi.
Cu mai bine de un deceniu în urmă, a fost lansat un proiect de prevenire a inundațiilor, laguna fiind separată de Marea Adriatică prin porți când apa este prea mare. Orașul a înregistrat o scădere dramatică a populației de la 175.000 la 55.000, declin cauzat de prețurile ridicate, logistica de a avea un oraș fără griji și eroziunea clădirilor de pe canale. Mulți oameni se mută pe continent, în timp ce Veneția în sine se scufundă în mod constant la o rată de aproximativ 1-2 mm pe an.
CLICK AICI PENTRU A VEDEA UN SLIDESHOW CU IMAGINI DIN VENEŢIA.