Criza migranților: Elon Musk spune că George Soros dorește „distrugerea civilizației occidentale”

18 Sep 2023
Criza migranților: Elon Musk spune că George Soros dorește „distrugerea civilizației occidentale”

Elon Musk a acuzat fundația lui George Soros că dorește să distrugă civilizația occidentală în timp ce miliardarul se pregătea să se întâlnească cu premierul israelian, Benjamin Netanyahu, în California, scrie The Guardian.

Musk a făcut acest comentariu ca răspuns la o postare a unui utilizator care distribuia imagini cu oameni sosind pe insula italiană Lampedusa din nordul Africii, referindu-se la o „invazie a Europei condusă de George Soros”

„Organizația Soros pare să dorească nimic mai puțin decât distrugerea civilizației occidentale”, a postat proprietarul lui X.

Soros, un om de afaceri și filantrop maghiar-american, a fost subiectul mai multor teorii antsemite ale conspirației .

Open Society Foundations, care sprijină grupurile societății civile, inclusiv unele care lucrează pe probleme care afectează siguranța și bunăstarea migranților, refugiaților și solicitanților de azil, este o țintă obișnuită a extremei drepte.

Musk a fost acuzat de grupările pentru drepturile civile că amplificat antisemitismul pe platforma sa - lucru pe care el neagă. El este programat să se întâlnească luni cu Netanyahu pentru discuții despre care ambii bărbați au spus că se vor concentra pe tehnologia inteligenței artificiale, și nu pe Liga Antidefăimării (ADL), cu care Musk se ceartă pentru antisemitismul împotriva lui X.

Cu toate acestea, Washington Post a raportat săptămâna trecută că întâlnirea a fost cel mai recent pas dintr-o campanie a prietenilor și aliaților evrei ai lui Musk pentru a evita criticile tot mai mari legate de creșterea discursului antisemit asupra lui X.

Musk a amenințat că va da în judecată ADL, un grup de drepturi civile din SUA care militează împotriva antisemitismului și bigotismului și l-a acuzat că încearcă să „ucidă” platforma „acuzându-l în mod fals pe ea și pe mine că suntem antisemit”.

Grupurile pentru drepturile civile, inclusiv Centrul pentru Combaterea Urii Digitale și ADL, au emis concluzii conform cărora volumul discursurilor instigatoare la ură asupra lui X a crescut sub conducerea lui Musk.

Alte stiri din Externe

Ultima oră