Criză în Guvernul de la Copenhaga. Ministrul pentru Alimentație a demisionat din cauza nurcilor

18 Noi 2020 | scris de I.D.
Criză în Guvernul de la Copenhaga. Ministrul pentru Alimentație a demisionat din cauza nurcilor

Guvernul danez este afectat de o gravă criză de imagine, cea mai puternică de la începutul pandemiei, după ordinul privind exterminarea a 17 milioane de nurci, toate exemplarele din țară.

Ministrul danez pentru Alimentație și Agricultură a pierdut sprijinul Parlamentului și a demisionat.

Oficialii invocau faptul că o mutație a virusului, descoperită la nurci, ar fi fost transmisă și la oameni.

Ministrul alimentaţiei şi agriculturii, Mogens Jensen, şi-a anunţat demisia după ce a pierdut sprijinul deputaţilor în urma ordinului considerat ilegal.

Gestul său survine în timp ce guvernul se confruntă cu cea mai mare criză de până acum din timpul pandemiei după ce a ordonat- fără bază legală, spun parlamentarii – sacrificarea tuturor nurcilor din crescătorii, pentru a împiedica transmiterea unei tulpini noi, mutante, a virusului SARS-CoV-2.

„Este înţelept că Mogens Jensen se retrage. Nu era nicio altă cale de a merge înainte’, a reacţionat miercuri pe Twitter liderul Partidului Popular al Socialiştilor, aliat al guvernului minoritar.

Autorităţile daneze au ordonat la începutul lunii sacrificarea a 17 milioane de nurci, avertizând inclusive Organizația Mondială a Sănătății că o tulpină recent depistată la aceste animale din crescătorii şi la oameni ar putea face ineficiente viitoare vaccinuri anti-COVID.

Alte stiri din Externe

Ultima oră