CRIMĂ PASIONALĂ. Ambasadorul Greciei în Brazilia, ucis de amantul soției

31 Dec 2016 | scris de Marina Constantinoiu
CRIMĂ PASIONALĂ. Ambasadorul Greciei în Brazilia, ucis de amantul soției

Ambasadorul grec în Brazilia, în vârstă de 59 de ani, își petrecea vacanța în familie la Rio de Janeiro, de la 21 decembrie, și urma să revină la Brasilia în ziua de 9 ianuarie, potrivit unei funcționare a ambasadei.

 

Cam asta e, pe scurt, povestea unei crime pasionale care l-a vizat pe ambasadorul Greciei în Brazilia, Kyriakos Amiridis.

Acesta a fost asasinat luni la periferia orașului Rio de Janeiro de către amantul soției sale, un polițist militar, care ulterior s-a și predat poliției, scrie lefigaro.fr.

Crima a fost comandată chiar de soția ambasadorului, care avea o relație amoroasă cu polițistul brazilian.

Françoise de Souza Oliveira, soția de origine braziliană, 40 de ani, și Sergio Gomes Moreira, amantul său în vârstă de 29 de ani, au fost arestați pentru uciderea ambasadorului, 59 de ani, a precizat comisarul Evaristo Ponte, în cursul unei conferințe de presă.

Operațiunile poliției l-au vizat, de asemenea, pe Eduardo Moreira de Melo, 24 de ani, un văr de-ai amantului.

Această poveste incredibilă a ieșit la iveală când soția ambasadorului a semnalat dispariția acestuia, miercuri, în timp ce perechea petrecea câteva zile de vacanță în reședința lor de la Nova Iguaçu, în cartierul Fluminense, la nord de Rio de Janeiro, împreună cu fetița lor de zece ani. Soția a anunțat dispariția ambasadorului abia la două zile după dispariția efectivă a acestuia.

Declarațiile soției au apărut repede ca fiind ciudate și această versiune a fost mai mult pusă sub semnul întrebării de anchetatori când corpul "total carbonizat" al ambasadorului a fost găsit joi în mașina cu care a părăsit domiciliul.

Potrivit polițiștilor brazilieni, diplomatul s-a apărat înainte de a fi împușcat cu o armă identificată ca aparținând ambasadei.

Anchetatorii au mai aflat că soția și amantul ei au planificat această crimă împreună cu "o persoană de încredere" a celor doi, vărul amantului.

Françoise de Souza Oliveira i-ar fi promis acestuia suma de 80.000 de reali (circa 24.000 de dolari) pentru ajutorul oferit.

Alte stiri din Externe

Ultima oră