Convoi pentru Libertate: la Paris poliția a adus blindate, tunuri de apă și instalează baricade anti-revoltă pe Champs Elysées

11 Feb 2022
Convoi pentru Libertate: la Paris poliția a adus blindate, tunuri de apă și instalează baricade anti-revoltă pe Champs Elysées Galerie foto (2)

Tunuri de apă, tractoare antibaricadă, camioane cu macara, 7.200 de polițiști și jandarmi ... Poliția din Paris își etalează arsenalul pentru a descuraja „convoaiele libertății” să ajungă în capitală. Începând de ieri, prefectul Didier Lallement a anunțat că va interzice toate demonstrațiile care pretind că fac parte din mișcare și că va mobiliza poliția și jandarmii, în timp ce mii de manifestanți au luat drumul capitalei în toată Franța. 

 

De câteva zile, manifestanții „convoiului pentru libertate” se adună pe șoselele Franței cu ambiția de a ajunge în Paris unde primele vehicule ar putea sosi încă de vineri seara. Manifestanții denunță atât nemulțumirile față de restricțiile de sănătate, permisul de vaccinare dar au și pretenții economice și sociale privind prețul carburanților și puterea de cumpărare. Prefectura din Paris a interzis deja desfășurarea acestui eveniment și a decis să arate mușchii în această vineri. Prefectura a dezvăluit pe contul său de Twitter „dispozitive speciale” care ar putea fi folosite pentru a răspândi mulțimea.

Tunuri de apă, tractoare anti-baricadă, camioane macarale sau camioane pentru remorcări… prefectura și-a scos cele mai mari utilaje din garaj, după cum reiese din fotografiile postate pe contul său de Twitter. 

 

 

Manifestanții nu par însa impresionați de amenințări și continuă să se îndrepte spre Paris din toate colțurile Franței sub un concert de claxoane. „Suntem întâmpinați de voluntari care ne găzduiesc gratuit și peste tot ni se aduce de mâncare”, spune unul dintre ei. 

Respingând orice dorință de blocare a capitalei, participanții speră să se întâlnească acolo seara, să petreacă  noaptea și apoi să plece spre Bruxelles.

 

 

 

Sursa: CNews

Alte stiri din Externe

Ultima oră