Contraofensiva Ucrainei nu va fi decisivă: "nu este un film de la Hollywood", spune ministrul de externe al Marii Britanii

10 Mai 2023
Contraofensiva Ucrainei nu va fi decisivă: "nu este un film de la Hollywood", spune ministrul de externe al Marii Britanii

Secretarul de externe al Marii Britanii a spus că ofensiva Ucrainei ar putea să nu fie „decisiva” în încercarea de a minimiza așteptările de la o operațiune în stil „Hollywood” pentru a relua zonele ocupate ale țării, scrie The Guardian.

Într-o vizită la Washington, el a spus că trebuie să se acorde mai mult ajutor, dar a adăugat: „Ei s-au dovedit a fi apărători foarte, foarte eficienți ai țării lor, dar trebuie să recunoaștem că s-ar putea să nu existe o descoperire simplă, rapidă și decisivă. ”, a spus inteligent la Consiliul Atlantic, relatează Agence France-Presse.

„Sper și mă aștept să se descurce foarte, foarte bine, pentru că de câte ori i-am văzut pe ucraineni au depășit așteptările.

„Dar trebuie să fim realiști. Aceasta este lumea reală; acesta nu este un film de la Hollywood”, a spus el.

El a cerut puterilor occidentale „să aibă hotărârea de a continua să facă ceea ce trebuie”, indiferent de modul în care va progresa ofensiva, inclusiv perspectiva unor „cuvinte care denotă escaladare” din partea președintelui rus Vladimir Putin.

„Dacă nu o facem, ceea ce este în joc este de o importanță incomensurabilă”, a spus el.

El a exprimat, de asemenea, dorința Londrei de a vedea China jucând un rol mai constructiv în încheierea războiului. 

„Știm că (președintele chinez) Xi se bucură de un grad semnificativ de influență cu Vladimir Putin”, a spus Cleverly. „Dacă, prin intervenția sa, poate ajuta la restabilirea suveranității Ucrainei și la scoaterea trupelor ruse din acea țară, nu voi critica acest lucru”, a spus el.

Alte stiri din Externe

Ultima oră