Condamnaţii, puşi pe lista de aşteptare până la eliberarea unui loc în închisoare!

25 Apr 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Condamnaţii, puşi pe lista de aşteptare până la eliberarea unui loc în închisoare!

Pentru a evita suprapopularea închisorilor, condamnaţii cu pedepse mici sunt puşi pe o listă de aşteptare până la eliberarea unui loc. Acest sistem se aplică în Norvegia de mai mulţi ani şi are succes.

În aşteptarea eliberării unui loc la închisoare, cei cu condamnări de maxim un an îşi pot continua activitățile zilnice. "Noi avem o politică de stat care nu permite ca într-o celulă să fie mai mult de o persoană, chiar dacă sunt și celule care cu locuri duble sau triple. Dar în Norvegia avem așa numita listă de așteaptare. Oamenii așteaptă să meargă la închisoare. În prezent avem o lista ce cuprinde 300-400 de persoane", spune directorul Relații Internaționale din Direcția Serviciilor corecționale din Norvegia, conform TVR.

Autorităţile norvegiene sunt preocupate, totodată, de eliminarea formării subculturii de penitenciar care se dezvoltă mai ales în dormitoare cu un mare numar de paturi și care poate duce la dobândirea de noi deprinderi infracționale.

Un deținut aflat la închisoare beneficiază de sprijin pentru ca după ispăşirea pedeapsei să se poată reintegra în societate. El primeşte ajutor financiar în primele trei luni după eliberare, în paralel cu oferirea unor locuri de muncă.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră