Cel mai mare furt de date private ale unui miliard de oameni a fost revendicat de un hacker

06 Iul 2022
Cel mai mare furt de date private ale unui miliard de oameni a fost revendicat de un hacker

Pentru aproximativ 200.000 de dolari, o persoană sau un grup neidentificat oferă datele a un miliard de cetățeni chinezi. O analiză părea să arate că datele sunt autentice, scrie New Tork Times

În ceea ce ar putea fi una dintre cele mai mari scurgeri cunoscute ale datelor personale din China, un hacker s-a oferit să vândă o bază de date a poliției din Shanghai care ar putea conține informații despre probabil un miliard de cetățeni chinezi.

Hackerul neidentificat, care poartă numele de ChinaDan, a postat săptămâna trecută într-un forum online că baza de date de vânzare includea terabytes de informații despre un miliard de chinezi. Amploarea scurgerii nu a putut fi verificată. New York Times a confirmat părți dintr-un eșantion de 750.000 de înregistrări pe care hackerul le-a lansat pentru a dovedi autenticitatea datelor.

Hackerul, care s-a alăturat forumului online luna trecută, vinde datele pentru 10 Bitcoin, sau aproximativ 200.000 de dolari. Individul sau grupul nu a oferit detalii despre modul în care au fost obținute datele. The Times a contactat hackerul, dar nu a primit imediat un răspuns.

Alte stiri din Externe

Ultima oră