Celebrul DJ britanic Jason Kaye, membru al trio-ului britanic de DJ/MC hardcore și jungle Top Buzz, a decedat. A pus bazele muzicii rave

13 Mar 2023
Celebrul DJ britanic Jason Kaye, membru al trio-ului britanic de DJ/MC hardcore și jungle Top Buzz, a decedat. A pus bazele muzicii rave

Moartea lui Jason Kaye, membru al trio-ului britanic de hardcore și jungle DJ/MC Top Buzz, a lăsat fanii și colegii artiști complet șocați. Renumitul muzician și un pionier în domeniul său a murit, din păcate, la vârsta de 54 de ani, sâmbătă, 11 martie 2023.

Pe măsură ce industria muzicală continuă să evolueze și să se schimbe, este important să ne amintim contribuțiile și moștenirile celor care au venit înaintea noastră. Jason Kaye va fi amintit ca un artist talentat și inovator, un prieten bun și generos și o figură cheie în scena rave din Marea Britanie, conform oxgaps.org.

Jason Kaye a fost o figură binecunoscută în scena rave din Marea Britanie, care a apărut la sfârșitul anilor 1980 și începutul anilor 1990. Și-a început cariera ca DJ la începutul anilor 1990, cântând în cluburi underground din Londra și zonele învecinate. El și-a câștigat rapid o reputație ca un inovator al muzicii priceput și un MC carismatic.

În 1991, Jason Kaye și-a unit forțele cu colegii DJ Patrick Smoove și Mad P pentru a forma Top Buzz. Trio-ul a devenit cunoscut pentru spectacolele lor live energice, care combinau ritmurile hardcore și jungle cu rap și MCing. Au lansat mai multe single-uri și albume, inclusiv clasicele „Living in Darkness” și „Progression Sessions”.

De-a lungul anilor, Jason Kaye s-a impus și ca artist solo, lansând mai multe mixtape-uri și albume. Era cunoscut pentru gusturile sale eclectice și pentru capacitatea sa de a amesteca diferite genuri și stiluri, de la drum and bass la garage, house și hip-hop.

Jason Kaye, binecunoscut pentru faptul că este membru al trio-ului britanic de DJ/MC din jungle și hardcore Top Buzz, a murit, din păcate, sâmbătă, 11 martie 2023, lăsând familia și pe cei dragi în doliu.

Vestea morții lui Jason Kaye a apărut pentru prima dată pe rețelele de socializare în aceeași zi, când alți artiști i-au postat omagiu pe Twitter și Instagram. Multe dintre aceste omagii au menționat talentul său, bunătatea și influența sa pe scena muzicală din Marea Britanie.

Cauza exactă a morții lui Jason Kaye nu a fost confirmată. Unele rapoarte sugerează că a murit din cauze naturale, în timp ce altele indică consumul de droguri sau alte probleme de sănătate. Cu toate acestea, este important să rețineți că aceste rapoarte nu sunt verificate și trebuie tratate cu prudență.

Vestea morții nefericite a lui Jason Kaye a fost raportată pentru prima dată de DJ Billy Daniel Bunter printr-o declarație sinceră, care spune:

„O figură de pionierat și ilustră în muzica dance, Jason Kaye a cărui absență va fi resimțită. Lucrările sale se întind pe o viață și sunt inovatoare și motivante. Ne-a inspirat pe toți în diferitele genuri muzicale la care și-a adăugat contribuția cu talentul și expertiza sa.”

Alte stiri din Externe

Ultima oră