Cel puțin 40 de bebeluși, unii decapitați, găsiți de soldații israelieni în satul atacat de Hamas

11 Oct 2023
Cel puțin 40 de bebeluși, unii decapitați, găsiți de soldații israelieni în satul atacat de Hamas

Generalul major al IDF Itai Veruv a descris scena din Kfar Aza drept „un masacru”, scrie Fox News

Armata israeliană a descoperit scene de groază într-o comunitate israeliană care a fost atacată sâmbătă de Hamas, inclusiv zeci de copii morți, unii cu capetele tăiate, a informat presa israeliană.

Potrivit publicației locale israeliene i24News, soldații Forțelor de Apărare Israeliene (IDF) au ajuns în Kfar Aza, una dintre comunitățile pe care teroriștii Hamas au invadat-o sâmbătă dimineața devreme, și au descoperit aproximativ 40 de bebeluși morți, unii decapitați – evidențiind brutalitatea forțelor Hamas. 

IDF scoateau cadavrele victimelor găsite în zonă când au găsit rămășițele copiilor. Soldații israelieni încearcă să folosească oase pentru a identifica victimele, potrivit raportului.

"Nu este un război, nu este un câmp de luptă. Vedeți bebelușii, mama, tatăl, în dormitoarele lor, în camerele lor și cum i-au ucis teroriștii", a spus generalul major al IDF Itai Veruv, descriind scena, a relatat i24News.

„Este un masacru”.

Sâmbătă dimineața, forțele conduse de Hamas s-au revărsat peste granița Israel-Gaza în timp ce rezidenții dormeau, târând oamenii în stradă, luând ostatici în timp ce îi decapitau și îi ucideau alții. Peste 700 de israelieni, inclusiv bărbați, femei, copii și bătrâni, au fost uciși fără discernământ într-o singură zi – cel mai mare atac terorist dintr-o singură zi din istoria Israelului.

Armata israeliană a permis membrilor presei să intre în Kibbutz Kfar Aza, care este situat la mai puțin de un sfert de milă de granița cu Gaza .

În oraș, locuitorii au fost uciși și trupurile lor lăsate întinse pe străzi. Mașinile au fost arse complet, iar devastarea s-a extins la clădiri, dintre care unele au fost abandonate și distruse.

Potrivit i24News, imaginile au fost însotite de ceea ce a fost descris drept „mirosul morții”.

i24News a descris nivelul de barbarie la care au fost martori ca fiind ceea ce forțele aliate trebuie să fi experimentat mergând în zonele controlate de naziști în timpul celui de-al Doilea Război Mondial .

„Mulți soldați au fost chemați din serviciul de rezervă și au putut fi văzuți consolându-se unul pe altul după ceea ce au văzut. Au sosit așteptându-se la ce este mai rău, dar scenele depășesc orice ne-am putea imagina. Unii soldați spun că au găsit bebeluși cu capetele tăiate, familii întregi împușcate în paturile lor. Aproximativ 40 de bebeluși și copii mici au fost scoși– până acum”, a raportat i24News.

„Atrocitàțiile care au fost comise cu arme, grenade, cuțite, toate vizând civili nevinovați în casele lor. Putem vedea plase de fotbal pe gazon, un semn al vieții care a existat cândva aici. Ușile sunt larg deschise, cărucioare lăsate în urmă, trotuare distruse de artilerie. Există case carbonizate în timp ce teroriștii le-au ars case pentru a-i face să iasă pe civilii care se adăposteau înăuntru".

Potrivit raportului, în oraș au fost găsite 200 de victime.

Alte stiri din Externe

Ultima oră