CDC recomandă un nou rapel de vaccin anti-COVID pentru toți americanii cu vârsta de 6 luni și peste pe fondul creșterii cazurilor și spitalizărilor

13 Sep 2023
CDC recomandă un nou rapel de vaccin anti-COVID pentru toți americanii cu vârsta de 6 luni și peste pe fondul creșterii cazurilor și spitalizărilor

Directorul Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor a semnat marți recomandarea ca toți americanii începând cu vârsta de 6 luni și mai mult să facă rapelul actualizat de COVID, pe fondul creșterii cazurilor și spitalizărilor în toată țara, scrie ABCNews

Recomandarea vine la doar o zi după ce Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente a autorizat și aprobat noua injecție.

Booster-urile realizate de Pfizer-BioNTech și Moderna au fost formulate pentru a viza variantele care circulă în prezent, care sunt legate de XBB – o ramură a variantei omicron.

Comitetul consultativ a făcut recomandarea, care a fost apoi aprobată de directorul Dr. Mandy Cohen.

„Vaccinarea rămâne esențială pentru sănătatea publică și pentru protecția continuă împotriva consecințelor grave ale COVID-19, inclusiv spitalizarea și decesul”, a declarat Dr. Peter Marks, directorul Centrului de Evaluare și Cercetare Biologică al FDA, într-un comunicat.

„Publicul poate fi asigurat că aceste vaccinuri actualizate au îndeplinit standardele științifice riguroase ale agenției pentru siguranță, eficacitate și calitatea producției. Îi încurajăm foarte mult pe cei care sunt eligibili să ia în considerare vaccinarea”, continuă declarația.

În urma aprobării amplificatorului COVID, președintele Biden a spus că „azi marchează o altă piatră de hotar importantă” și i-a încurajat pe americani să continue să fie la zi cu vaccinările.

„Anunțul de astăzi înseamnă, de asemenea, că avem acum vaccinuri pentru toate cele trei virusuri respiratorii sezoniere majore – COVID-19, gripă și RSV. Vaccinarea împotriva COVID-19 rămâne cea mai importantă protecție pentru evitarea spitalizării, a complicațiilor pe termen lung și a decesului. Incurajez pe toți americanii să fie la zi cu vaccinurile lor”, a spus Biden.

În prezent, FDA spune că copiii cu vârsta de 5 ani și peste -- indiferent de vaccinarea anterioară --- sunt eligibili pentru a primi o doză de rapel actualizată la cel puțin două luni după ultima doză de COVID.

Alte stiri din Externe

Ultima oră