Câteva sute persoane au fost ucise într-un bombardament al unui spital din Gaza, susține Ministerul Sănătății condus de Hamas

17 Oct 2023
Câteva sute persoane au fost ucise într-un bombardament al unui spital din Gaza, susține Ministerul Sănătății condus de Hamas

Cel puțin 200 de persoane au fost ucise marți seara într-un bombardament al unui spital din orașul Gaza, sustine Ministerul Sănătății din teritoriul palestinian controlat de Hamas citat de Le Monde.

Într-un comunicat de presă, Hamas raportat initial că „200 până la 300 de martiri” au fost uciși într-un bombardament care a lovit complexul spitalului Ahli Arab, situat în centrul orașului Gaza.

 Într-un interviu acordat Al-Jazeera , purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății a declarat că, „potrivit paramedicilor care au recuperat cadavrele și victimele la sol, sunt 500 de victime [care] încă zac la pământ”, fără a preciza. indiferent dacă este vorba doar de decese sau de decese și răni.

„Sute de victime sunt sub dărâmături ”, a adăugat această sursă, fără a preciza dacă au fost morți sau răniți. Întrebată de Agence France-Presse, armata israeliană a spus că verifică această informație.

Biroul de presă al Hamas a denunțat „o nouă crimă de război israeliană” și a declarat că „sute de pacienți, răniți și persoane strămutate” se află în instituție. Într-o altă declarație, Hamas a cerut „comunității internaționale, țărilor arabe și musulmane”„și asume responsabilitățile și să intervină imediat, nu mâine” .

Întrebat în cadrul unei conferințe de presă pe această temă, Daniel Hagari, purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, a răspuns: „Am verificat cu divizia Gaza și cu coordonatorul operațiunilor din teritorii, nu avem încă toate detaliile. Este greu de crezut că un atac care a avut loc nu cu mult timp în urmă ar avea un astfel de bilanț uman. Există multe lansări de rachete eșuate și, de asemenea, multe rapoarte false din partea Hamas."

Alte stiri din Externe

Ultima oră