Casa Albă anunță măsuri pentru combaterea creșterii „alarmante” a antisemitismului în campusurile universitare americane

30 Oct 2023
Casa Albă anunță măsuri pentru combaterea creșterii „alarmante” a antisemitismului în campusurile universitare americane

Casa Albă anunță o serie de acțiuni pe care le întreprinde pentru a combate creșterea „alarmantă” a incidentelor antisemite raportate în campusurile universitare americane de la izbucnirea războiului Israel-Hamas, scrie Times Of Israel

Doug Emhoff, una dintre principalele fețe ale luptei administrației împotriva antisemitismului, va discuta chestiunea la o întâlnire cu directorii organizațiilor majore ale comunității evreiești americane astăzi la Departamentul de Educație.

Secretarul pentru Educație Miguel Cardona și șeful pentru politica internă a Casei Albe, Neera Tanden, vor vizita un campus universitar și vor organiza o masă rotundă cu studenții evrei.

Departamentul de Educație, care a efectuat deja vizite la fața locului în San Francisco, St. Louis și Maine pentru a aborda și a afla despre antisemitismul din campusurile universitare, va face vizite la școli din New York City și Baltimore în cursul acestei săptămâni, spune Casa Albă.

Ca parte a angajamentelor lor cu forțele locale de aplicare a legii în ceea ce privește antisemitismul, departamentele de Justiție și Securitate Internă au început să includă poliția din campus în acele întâlniri, spune Casa Albă.

Serviciul de Relații Comunitare al Departamentului de Justiție va continua să ofere sprijin în campusurile universitare și rămâne în dialog cu comunitățile evreiești, musulmane, arabe și alte comunități afectate din campusurile universitare din întreaga țară, potrivit Casei Albe. Departamentul de Securitate Internă a însărcinat experții săi în securitate cibernetică să se angajeze cu colegii din toate țările în ceea ce privește antisemitismul din campus.

Administrația Biden a accelerat, de asemenea, o inițiativă lansată cu puțin mai mult de o săptămână înainte de război, prin care le instruiește oficialii federali să includă antisemitismul și alte forme de bigotism religios, așa cum sunt interzise de legea drepturilor civile, ceea ce înseamnă că grupurile evreiești nu pot fi supuse discriminării în cadrul niciunui program sau activitate care primește un program asistență financiară.

Această inițiativă a făcut parte dintr-o strategie prezidențială mai amplă, prima de acest fel, de combatere a antisemitismului, lansată în luna mai. Administrația spune că a accelerat procesul de depunere a reclamațiilor și va oferi și asistență tehnică persoanelor din campusuri care doresc să depună reclamații.

Alte stiri din Externe

Ultima oră