Bulgaria, la rândul ei, interzice importul de cereale și de produse alimentare ucrainene

19 Apr 2023
Bulgaria, la rândul ei, interzice importul de cereale și de produse alimentare ucrainene

Bulgaria a anunțat la rândul său, miercuri, interzicerea importurilor de cereale ucrainene, considerate destabilizatoare pentru piața sa internă, scrie Le Monde

Polonia și Slovacia au luat recent decizii similare pentru a-și proteja fermierii, spre supărarea Comisiei Europene, care a considerat astfel de „acțiuni unilaterale inacceptabile”.

„Guvernul a decis să interzică temporar o gamă largă de produse din Ucraina, în urma celorlalte trei țări ”, a declarat ministrul bulgar al Agriculturii, Yavor Guețev, după un consiliu de miniștri. Sofia spune că a fost nevoită să adopte „această măsură extremă” , care va intra în vigoare pe 24 aprilie, de teama unei „devieri a importurilor de mărfuri pe coridorul România-Bulgaria” și speră într-o decizie europeană în următoarele săptămâni.

Ungaria, care anunțase deja interzicerea importurilor de cereale din Ucraina, va aplica de miercuri măsura și la zeci de produse agroalimentare. Polonia, la rândul ei, interzisese inițial circulația mărfurilor, dar marți a ajuns la un acord cu Ucraina în vederea reluării în zilele următoare.

Alte stiri din Externe

Ultima oră