Boris Johnson i-a acordat premiul Churchill lui Zelensky: „Churchill l-ar fi aplaudat și probabil ar fi plâns”

27 Iul 2022
Boris Johnson i-a acordat premiul Churchill lui Zelensky: „Churchill l-ar fi aplaudat și probabil ar fi plâns”

Boris Johnson a comparat conducerea lui Volodimir Zelensky cu faptele lui Sir Winston Churchill din timpul războiului, scrie The Guardian.

Premierul britanic a spus că crede că „Churchill ar fi aplaudat și probabil ar fi plâns” atunci când președintele ucrainean a insistat că are nevoie de „arme, nu de un taxi”  în momentul invaziei ruse în februarie.

El a adăugat că și-ar putea imagina „spiritul lui Sir Winston umblând cu tine” și „deschizând drumul înainte cu bastonul” de-a lungul fiecărei încercări, a raportat Associated Press.

Comentariile lui Boris Johnson au venit în timpul unei ceremonii de pe 10 Downing Street în care i-a înmânat lui Zelensky, care a apărut prin link video, premiul Sir Winston Churchill pentru Leadership. La ceremonie au participat membri ai familiei Churchill și ai Societății Internaționale Churchill.

Aceasta este onoarea mea extremă să primesc acest premiu pentru conducere.

a spus Zelensky

Ucraina nu a rămas singură după 24 februarie, am avut cei care ne ajutau, care și-au amintit în vremurile cele mai întunecate ce este onoarea și care nu s-au gândit să renunțe la luptă - vorbesc despre tine Boris.

Acest premiu este și al tău și aceasta este manifestarea conducerii noastre comune de ucraineni, britanici și toți cei care nu își vor da libertatea niciunui tiran.

a adăugat presedintele Ucrainei. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră