Boris Johnson: "Eliberarea Crimeei de către Ucraina este posibilă"

25 Feb 2024
Boris Johnson: "Eliberarea Crimeei de către Ucraina este posibilă"

Boris Johnson, fostul prim-ministru al Marii Britanii, consideră că pozițiile lui Putin în Crimeea sunt slabe și perspectiva eliberării Crimeei de către Ucraina destul de reală dacă Occidentul va continua să-i furnizeze armamentul necesar, scrie Ukrainska Pravda.

"Înainte, toată lumea credea că Putin nu va lăsa niciodată Crimeea să plece. Știi, asta nu merită, se spunea. În schimb, toată lumea s-a gândit: să încercăm să ajutăm Ucraina să recupereze podul de uscat. Dar acum cred că oamenii își spun: în primul rând, se poate! Se poate lua Crimeea înapoi!" a spus Boris Johnson într-un interviu pentru European Pravda

Johnson a adăugat că „Putin este foarte vulnerabil în Crimeea”.

 "Dacă te uiți la infrastructură, la logistică, există o mare oportunitate pentru Forțele Armate ale Ucrainei acolo. Așa că cred că a avut loc o schimbare în modul în care oamenii cred despre Crimeea", a explicat el.

Johnson a subliniat că atunci când Ucraina va avea mai multe proiectile cu rază lungă de acțiune, mai multe HIMARS, ATACMS, rachete Storm Shadow și tot ce au nevoie Forțele Armate ale Ucrainei, „atunci Crimeea va avea perspective foarte interesante”.

Johnson a sosit la Kiev pentru împlinrea a doi ani de la invazia pe scară largă a Ucrainei de către Rusia.

Alte stiri din Externe

Ultima oră