Bild: Greta Thunberg se opune aderării Suediei la NATO

20 Iul 2022
Bild: Greta Thunberg se opune aderării Suediei la NATO

Recent, Thunberg a postat pe rețelele sale de socializare o fotografie de la o manifestație de la Stockholm, unde mulți oameni, inclusiv eco-activiști, s-au adunat sub sloganul „ Nu NATO ”, scrie ziarul Bild

De ani de zile, activiștii „Fridays For Future” (FFF) au atras atenția în mod repetat cu lozinci extremiste de stânga, cerând abolirea capitalismului și mărșăluind mână în mână cu cei care urăsc Israelul. Acum, autoproclamații salvatori climatici din Stockholm și-au descoperit un nou inamic pentru ei înșiși: NATO.

Celebra activista climatică Greta Thunberg (19 ani) a distribuit pe contul ei de Twitter (peste 5 milioane de urmăritori) o fotografie a unei demonstrații FFF în capitala Suediei.

Fostul ministru al Apărării din Letonia Artis Pabriks (56 de ani) i-a criticat pe activiștii climatici cu o remarcă ironică. „De ce să nu spui „da” Rusiei și să iei un autobuz până la Moscova?”, a întrebat politicianul pe Twitter.

O aluzie la lipsa libertății de a demonstra în Rusia – acolo activiștii ar fi probabil bătuți de poliția de la Kremlin și arestați.

 Motivul protestului anti-NATO: Suedia – ca și Finlanda – solicitase aderarea la Alianța de Apărare occidentală. Săptămâna trecută, ambasadorii NATO ai țărilor membre au semnat protocoalele de aderare ale celor doi candidați. 

Nu pentru prima dată, Greta irită cu opiniile ei politice departe de lupta împotriva schimbărilor climatice. Pe măsură ce teroriștii islamiști trimiteau rachete asupra Israelului, FFF a distribuit mesaje radicale anti-Israel pe Twitter. Greta însăși a apărut alături de cineva care urăște Israelul la o demonstrație. Cererile extremiste de stânga, cum ar fi abolirea capitalismului sau schimbarea sistemului, sunt obișnuite la demonstrațiile FFF.

Alte stiri din Externe

Ultima oră