Bilanţul final al avalanşei din Italia. Au fost recuperate ultimele victime

26 Ian 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Bilanţul final al avalanşei din Italia. Au fost recuperate ultimele victime

Trupurile neînsufleţite ale unui bărbat şi o femeie au fost recuperate din hotelul italian lovit de o puternică avalanşă la 18 ianuarie, ridicând numărul final al morţilor la 29 de persoane, relatează bbc.com. 40 de persoane se aflau în Hotelul Rigopiano in Abruzzo când a avut loc avalanşa. 11 persoane au supravieţuit, dintre care patru copii, acestea fiind scoase în viaţă de salvatori.

Premierul italian Paulo Gentiloni a recunoscut că autorităţile locale nu au luat în serios avertizările privind producerea avalanşei, dar a afirmat miercuri în Parlament că nu a avut timp suficient pentru a găsi vinovaţii de dezastru. Avalanşa, cu o greutate de aproximativ 120.000 de tone, a lovit hotelul de lux cu o viteză de aproximativ 100 km/oră.

Examinarea post-mortem a şase victime arată că majoritatea a murit din cauza unor traumatisme provocate de prăbuşirea clădirii, spun procurorii, iar alţii prezentau semne de hipotermie şi asfixiere. 

Premierul Gentiloni spune că ancheta este încă în curs. Conform relatărilor, biroul prefectului din Pescara nu a luat în serios apelurile a două persoane care au scăpat din hotel. Echipele de salvatori au cercetat locul timp de 6 ore după dezastru. Ei au ajuns la hotel pe jos, drumurile fiind blocate din cauza ninsorii abundente.

Stefano Feniello, 28 ani, este una dintre victimele recuperate ieri, conform agenţiei italiene ANSA.  Recepţionerul hotelului, Alessandro Riccetti, 33 de ani, a fost, de asemenea, identificat ieri, printre victimele găsite decedate, de primarul din Terni, Leopoldo Di Girolamo, nefiiind însă clar când anume a fost găsit cadavrul.

Alte stiri din Externe

Ultima oră