Biden va cere 40 de miliarde de la buget pentru a sprijini Israelul

19 Oct 2023
Biden va cere 40 de miliarde de la buget pentru a sprijini Israelul

Președintele american Joe Biden intenționează să solicite în această săptămână aproximativ 100 de miliarde de dolari într-un pachet suplimentar de securitate națională, inclusiv 40 de miliarde de dolari în ajutor pentru Israel, Taiwan și pentru granița de sud a SUA și aproximativ 60 de miliarde de dolari în ajutor pentru Ucraina, a declarat un oficial înalt al administrației pentru CNN. .

Biden a spus săptămâna aceasta că plănuiește să ceară parlamentarilor să aprobe un „pachet de sprijin fără precedent pentru apărarea Israelului”.

Solicitarea de ajutor pentru Israel, ca parte a pachetului suplimentar, vine după ce Biden a călătorit în Israel pentru a-i arăta sprijinul său aliatului SUA . Doi oficiali au declarat pentru CNN că Biden a vrut să finalizeze o decizie cu privire la cât să solicite Israelului până după ce a avut ocazia să se întâlnească în persoană cu premierul Benjamin Netanyahu și cu cabinetul său de război și să obțină o idee detaliată a nevoilor de apărare ale țării. . 

Între timp, finanțarea suplimentară pentru a ajuta Ucraina în războiul său împotriva Rusiei a fost mult timp o prioritate de vârf pentru administrație.

Alte stiri din Externe

Ultima oră