Biden spune că unchiul său a fost mâncat de canibali

18 Apr 2024
Biden spune că unchiul său a fost mâncat de canibali

Președintele Joe Biden a declarat miercuri că „unchiul lui Brosie” ar fi putut fi mâncat de canibali pe insula australiană Noua Guinee în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, scrie Newsweek

Biden a făcut comentariile presei în jurul orei 12:05 miercuri, pe Aeroportul Internațional Wilkes-Barre Scranton din Avoca, Pennsylvania, înainte de a pleca spre Pittsburgh pentru a discuta cu lucrătorii siderurgici sindicali și pentru a face o prezentare electorală care include triplarea tarifelor pentru oțel și aluminiu din China pentru a proteja. producătorii americani.

Marți, președintele a vizitat Scranton și a prezentat un nou plan fiscal despre care a spus că ar fi în beneficiul familiilor americane din clasa de mijloc. Mai târziu și-a vizitat casa copilăriei înainte de a vorbi la Uniunea Locală 445 a Frăției Unite a Dulgherilor și Tamplarilor din America. Conservatorii au susținut că o sala a campaniei este plină de locuri goale, dar a fost contestat de reporterii din sală.

„Ambrose Finnegan – l-am numit „unchiul Bosie” – a fost doborât”, a spus Biden miercuri, conform unui raport de grup. „A fost în Army Air Corps înainte de a exista o Forță Aeriană. A zburat cu avioane monomotor, zboruri de recunoaștere peste Noua Guinee. Se oferise voluntar pentru că altcineva nu a putut să ajungă.

„A fost doborât într-o zonă în care erau mulți canibali în Noua Guinee la acea vreme”.

Biden a discutat despre istoria familiei sale când a fost întrebat de un membru al presei despre vizita sa la Memorialul de război al veteranilor din Scranton cu o zi înainte. El a spus că vrea să vadă unde a fost comemorat unchiul său, Ambrose, și memorialul celui de-al Doilea Război Mondial.

Președintele a spus că a doua zi după ce a avut loc Ziua Z, toți cei patru frați ai mamei sale au coborât să se ofere voluntari și să intre în serviciul militar. Trei dintre cei patru au fost acceptați, a spus el, în timp ce unul era „4-F” sau inapt pentru serviciul militar din motive fizice, mentale sau morale.

„Nu și-au recuperat niciodată trupul [lui lui Ambrose]”, a adăugat el. „Dar guvernul s-a întors, când am coborât acolo, și au verificat și au găsit câteva părți ale avionului și altele asemenea”.

De asemenea, el a profitat de ocazie pentru a-l critica  pe Donald Trump.

„Și la ce mă gândeam când stăteam acolo, a fost când Trump a refuzat să meargă la memorialul pentru veterani din Paris și a spus că sunt o grămadă de „proști” și „învinși”, a spus Biden.

„Pentru mine, aceasta este o afirmație atât de care îl descalifica ca președinte – „proști” și „învinși”. Băieții care au salvat civilizația în anii 1940 – „„proști” și „învinși”.

Alte stiri din Externe

Ultima oră