Biden spune că Twitter "scuipă minciuni în întreaga lume"

06 Noi 2022
Biden spune că Twitter "scuipă minciuni în întreaga lume"

Vorbind la un eveniment de strângere de fonduri de vineri, președintele Joe Biden a rupt tăcerea cu privire la achiziționarea Twitter de către Elon Musk. Biden a spus că Musk a cumpărat „o platformă care scuipă și aruncă minciuni în întreaga lume”, avertizând asupra impactului alegerilor viitoare. „Nu mai există editori”, a adăugat Biden. „Cum ne așteptăm ca copiii să poată înțelege ce este în joc?”, scrie BusinessInsider

Vineri, la un eveniment de strângere de fonduri la Chicago, președintele Joe Biden a rupt tăcerea cu privire la achiziționarea Twitter de către Elon Musk, spunând că platforma de socializare „scuipă minciuni în întreaga lume”.

Comentariile au fost făcute în timp ce Biden a avertizat donatorii cu privire la efectele pe termen lung pe care le vor avea viitoarele alegeri intermediare în anii următori, a raportat Bloomberg.

"Acum, de ce suntem cu toții îngrijorați? Elon Musk iese și cumpără o platformă care scuipă și aruncă minciuni în întreaga lume", a spus Biden, conform mai multor rapoarte. El a adăugat: "Nu mai există editori. Nu există editori. Cum ne așteptăm ca copiii să poată înțelege ce este în joc?"

Secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a declarat astăzi reporterilor că administrația Biden sprijină platformele de socializare care iau măsuri pentru „reducerea discursului instigator la ură și a dezinformarii”. 

"Acea convingere se extinde la Twitter, se extinde la Facebook și la orice alte platforme de social media unde utilizatorii pot răspândi dezinformare”, a spus Jean Pierre. Musk, un autodescris „absolutist al libertății de exprimare” s-a angajat să facă platforma socială asemănătoare cu o piață digitală a orașului care urmează protecția libertății de exprimare din primul amendament.

De la achiziția de 44 de miliarde de dolari, discursurile instigatoare de pe platformă au crescut, iar agenții de publicitate majori au suspendat reclamele pe Twitter din cauza preocupărilor legate de moderarea conținutului.

Personalul anterior responsabil cu moderarea conținutului și verificarea personalităților politice a fost concediat de la finalizarea achiziției, în timp ce Musk face progrese în angajamentul său față de investitori de a reduce 75% din forța de muncă a platformei.

Elon Musk și reprezentanții Twitter nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii ale Insider.

Alte stiri din Externe

Ultima oră