Biden spune că „nu i-a cerut” lui Netanyahu să amâne ofensiva terestră în Gaza

26 Oct 2023
Biden spune că „nu i-a cerut” lui Netanyahu să amâne ofensiva terestră în Gaza

Președintele american  Joe Biden  a declarat miercuri că nu a „cerut ” primului ministru israelian Benjamin Netanyahu să amâne o posibilă ofensivă terestră în Gaza până la eliberarea ostaticilor în mâinile Hamas, scrie Le Monde

Președintele Statelor Unite ale Americii Joe Biden a declarat miercuri că nu a „cerut” ca prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu să amâne o ofensivă terestră în Gaza până când ostaticii vor fi eliberați din custodia israeliană Hamas.

"Nu. Este decizia lor, dar nu am cerut asta”, a spus el ca răspuns la o întrebare la o conferință de presă.

„Ceea ce i-am spus este că dacă este posibil să-i scoată pe acești oameni în siguranță, asta ar trebui să facă”, a adăugat domnul Biden.

Potrivit Wall Street Journal, statul evreu ar fi fost de acord, sub presiunea americanilor, să amâne o astfel de operațiune militară pentru a menține eforturile diplomatice care vizează eliberarea ostaticilor deținuți de mișcarea islamistă palestiniană. Potrivit cotidianului american, Washingtonul cere, de asemenea, Israelului să amâne o invazie terestră până când americanii își pot întări apărarea antiaeriană în Orientul Mijlociu .

Alte stiri din Externe

Ultima oră