Biden spune că au fost „100 de morți” din cauza Covid-19 în Statele Unite într-un discurs dedicat sănătății mintale a americanilor

26 Iul 2023
Biden spune că au fost „100 de morți” din cauza Covid-19 în Statele Unite într-un discurs dedicat sănătății mintale a americanilor

Într-o transcriere oficială a Casei Albe eroarea a fost corectată și înlocuită cu cifra corectă, cea a unui milion de decese din cauza bolii în Statele Unite, scrie BFMTV

O nouă gafă pentru președintele de la Casa Albă. În timpul unui discurs susținut marți la Washington, dedicat sănătății mintale a americanilor, președintele Statelor Unite, Joe Biden, a declarat, din greșeală, că 100 de persoane au murit de Covid-19 în țară în timpul pandemiei.

"Încă simțim pierderea profundă din cauza pandemiei. După cum am menționat, peste 100 de oameni au murit. Adică 100 de scaune goale în jurul mesei din bucătărie. Pentru fiecare pierdere, sunt atât de mulți oameni lăsați în urmă cu inima zdrobită", a spus Biden.

O eroare care a fost corectată în transcrierea oficială a discursului, disponibilă pe site-ul Casei Albe, și unde termenul „100” a fost tăiat și apoi înlocuit cu termenul „milion”. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, au fost 1.127.152 de decese în Statele Unite din cauza Covid-19.

Această gafă a lui Joe Biden este probabil legată de o neglijență. La începutul aceluiași discurs, conform aceleiași transcrieri, președintele american a menționat într-adevăr cifra corectă „a unui milion de morți de Covid”.

Nu este însă prima dată când președintele american, adesea ironizat pentru vârsta sa înaintată, a greșit în timpul unui discurs. Cel mai recent exemplu, la sfârșitul lunii iunie, când a confundat războiul din Ucraina cu cel din Irak.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră