Biden se preface ca nu aude întrebările reporterilor despre documentele confidențiale

11 Ian 2023
Biden se preface ca nu aude întrebările reporterilor despre documentele confidențiale

Președintele Joe Biden a ignorat marți mai multe întrebări ale reporterilor despre manipularea documentelor clasificate, în timp ce personalul său s-a grăbit să scoată presa din sală, scrie Fox News

Intrebarile au venit după ce Biden și-a încheiat întâlnirea bilaterală cu premierul canadian Justin Trudeau. Mai mulți reporteri au pus întrebări despre noua anchetă asupra documentelor clasificate care au fost găsite la think tank-ul Penn Biden Center după ce cei doi lideri și-au încheiat observațiile, dar Biden s-a făcut că nu a auzit.

„Domnule președinte, aveți vreun comentariu cu privire la documentele clasificate”, se aude strigând un reporter către Biden.

Biden și Trudeau au rămas tăcuți și s-au uitat impasibil la  presă, în timp ce personalul îi escorta pe reporteri afară din sală.

A fost a doua zi în care Biden a ignorat astfel de întrebări – nici luni nu a spus nimic când a fost întrebat despre documente.

Centrul pentru consultanță Biden a spus că a descoperit documentele clasificate la birourile sale din Washington în noiembrie trecut și că a notificat imediat Arhivele Naționale și a returnat documentele.

Procurorul general Merrick Garland l-a solicitat luni pe John Lausch, procurorul SUA pentru Districtul de Nord al Illinois și un desemnat de Trump, să investigheze problema. Casa Albă spune că Biden cooperează pe deplin cu ancheta.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră