Biden promite sprijin pentru Israel: „Nu sunteți singuri”

18 Oct 2023
Biden promite sprijin pentru Israel: „Nu sunteți singuri”

Președintele Biden a vorbit miercuri în Israel după întâlnirea cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, alți oficiali de rang înalt: „Nu există o prioritate mai mare decât eliberarea și întoarcerea în siguranță a tuturor acestor ostatici” capturați de gruparea teroristă palestiniană Hamas. „Nu sunteti singuri”, a spus Biden citat de FoxNews

„Mai târziu în această săptămână, voi cere Congresului Statelor Unite un pachet de sprijin fără precedent pentru apărarea Israelului. Vom menține Iron Dome complet aprovizionat pentru a continua să stăm santinelă peste cerul israelian, salvând vieți”, a mai spus Biden. „Mutăm mijloacele militare americane în regiune, inclusiv poziționând grupul de atac al transportatorilor USS Ford în estul Mediteranei cu USS Eisenhower pe cale pentru a descuraja agresiunea ulterioară a Israelului și pentru a preveni răspândirea acestui conflict”.

Vorbind despre eforturile de salvare a ostaticilor, Biden le-a spus „Celor care trăiesc în limbo, așteaptă cu disperare să afle soarta unei persoane dragi, în special familiilor ostaticilor – Nu sunteți singuri. Lucrăm cu parteneri pe tot parcursul regiune, urmărind toate căile pentru a-i aduce acasă pe cei care sunt ținuți captivi de Hamas.”

Se spune că Hamas deține în jur de 199 de israelieni și alți cetățeni străini, în timp ce miercuri, 13 americani rămân disparuti de la începutul noului său război cu Israelul.

Biden a anunțat, de asemenea, „100 de milioane de dolari în finanțare nouă din SUA pentru asistență umanitară atât în ​​Gaza, cât și în Cisiordania.

„Acești bani vor sprijini peste 1 milion de palestinieni strămutați și afectați de conflict, inclusiv nevoile de urgență din Gaza”, a spus el.

Biden a spus mai târziu în discursul său că „și poporul palestinian suferă foarte mult.

„Plângem pierderea de vieți palestiniene nevinovate ca întreaga lume. Am fost revoltat și întristat de pierderea enormă de vieți omenești de ieri într-un spital din Gaza. Pe baza informațiilor pe care le-am văzut astăzi, pare a fi rezultatul unei rachete trase gresit de un grup terorist în Gaza”, a spus el. „Statele Unite susțin fără echivoc protecția vieții civile în timpul conflictului. Și mă întristează cu adevărat pentru familiile care au fost ucise sau rănite de această tragedie”.

„Oamenii din Gaza au nevoie de hrană, apă, medicamente, adăpost. Astăzi, am cerut cabinetului israelian, cu care m-am întâlnit de ceva timp în această dimineață, să fie de acord cu furnizarea de asistență umanitară care salvează vieți civililor din Gaza, pe baza înțelegerii că vor fi inspecții, că ajutorul ar trebui să meargă către civili, nu către Hamas”, a adăugat Biden.

Biden și-a încheiat discursul spunând „oricât de greu este, trebuie să continuăm să căutăm pacea, trebuie să continuăm acea cale, astfel încât Israelul și poporul palestinian să poată trăi atât în ​​siguranță, cât și în siguranță, demn, în pace.

„Pentru mine, asta înseamnă o soluție cu două state care continuă să lucreze pentru o mai bună integrare a Israelului cu vecinii săi”, a spus el. „Aceste atacuri nu pot decât să-mi întărească angajamentul și determinarea și voința mea de a face acest lucru. Sunt aici să vă spun că teroriștii nu vor învinge. Libertatea va învinge. Așa că lasă-mă să termin de unde am început. Israel, nu sunteți singuri. Statele Unite sunt cu voi."

Alte stiri din Externe

Ultima oră