Biden îi numește pe cei care neagă schimbarea climatică „soldați ponei cu față de câine mincinos” și vorbește despre „indieni” și John Wayne la o conferință de presă în Vitenam

11 Sep 2023
Biden îi numește pe cei care neagă schimbarea climatică „soldați ponei cu față de câine mincinos” și vorbește despre „indieni” și John Wayne la o conferință de presă în Vitenam

Președintele Joe Biden a susținut o conferință de presă la Hanoi, Vietnam duminică seara în care a șoptit, s-a plimbat pe scenă și a folosit expresia: „caine mincinos cu fața unui ponei soldat”, spunând o poveste despre „indieni” și John Wayne . Președintele american a petrecut două zile în India pentru Summitul Liderilor G20 și va pleca luni din Vietnam spre Alaska, înconjurând globul, scrie DailyMail.

Președintele Joe Biden a șoptit, a umblat pe scenă și a folosit expresia acum faimoasă „soldați ponei cu față de câine mincinos” în timp ce răspundea întrebărilor duminică seara la Hanoi, Vietnam. 

După ce a petrecut două zile în India pentru Summitul liderilor G20, Biden a plecat duminică în Vietnam pentru a îmbunătăți relațiile diplomatice ale țărilor și a încheiat ziua cu o conferință de presă.

În ceea ce trebuia să fie o demonstrație de rezistență - Biden face ocolul globului în cinci zile - comandantul șef în vârstă de 80 de ani a glumit că nu știe dacă este dimineață sau seară și a încheiat evenimentul de 26 de minute spunând „Mă duc să mă culc”. 

El le-a oferit reporterilor cu o poveste despre care spune că este dintr-un film cu John Wayne și îi prezintă pe „indieni” – nu pe cei cu care tocmai s-a întâlnit – care nu cred atunci când un soldat al Uniunii spune că „totul va fi bine” dacă se întorc în rezervație. 

„Iar indianul se uită la John Wayne și arată spre soldatul Uniunii și spune: „Este un soldat ponei cu fața unui câine mincinos”. Ei bine, există o mulțime de soldați-ponei mincinoși, cu față de câine, despre încălzirea globală. Dar nu mai crede nimeni", a spus Biden. — Dintr-o dată, toți își dau seama că este o problemă, a spus președintele, șoptind la microfon.

Președintele a fost întrebat dacă este îngrijorat de faptul că nu a existat un acord privind combustibilii fosili la Summit-ul liderilor G20 de la New Delhi.

A mai folosit „soldat  ponei cu față de câine mincinos” la un eveniment de campanie din New Hampshire din 2020 și la un eveniment din Connecticut în iunie, unde a mormăit, de asemenea, „God save the Queen, man”. 

Momentul bizar de duminică a venit la o conferință de presă care a început cu mai bine de o oră întârziere și care a fost începută de către președinte, recunoscând că consilierii lui i-au spus cine va pune întrebări.

„Mi-au dat cinci oameni aici”, a spus Biden. „Îmi urmez ordinele aici”, a spus el la un alt moment, în timp ce se uita la lista lui pentru a numi o altă organizație de știri, în timp ce reporterii din audiență țipau și agitau frenetic mâinile pentru a pune întrebari. 

Întrebările au fost despre China iar Biden a omis să răspundă la întrebări atunci când au fost puse dupa o altă întrebare - așa că nu a vorbit despre Rusia și Coreea de Nord care intră în alianțe de afaceri, nici despre nemulțumirea Ucrainei față de declarația G20 privind războiul, care nu a menționat Rusia ca agresor. 

De asemenea, Bidena ignorat în mare parte un grup de reporteri de presă și de televiziune din SUA care se străduiau să intre în preocupări interne, cum ar fi cifrele sale scăzute din sondaje din cauza vârstei sale înaintate și o posibilă acuzare a fiului său, Hunter, pentru posiesia de arme.

Aceste sondaje arată o îngrijorare largă cu privire la vârsta sa pentru un al doilea mandat, un sondaj de săptămâna trecută de la AP-NORC arătând că 77% dintre americani, inclusiv 69% dintre democrați, cred că Biden este prea bătrân pentru a candida

Un sondaj publicat luni de Wall Street Journal  a avut rezultate similare, 73% dintre alegători spunând că Biden este prea bătrân pentru a candida din nou, inclusiv două treimi dintre democrați. 

Asistenții Casei Albe au indicat această călătorie în jurul lumii ca o dovadă că Biden este în formă. 

— E seară, nu? Biden a întrebat în toiul conferinței de presă. 

„Acest ocol în jurul lumii în cinci zile este interesant”, a mai remarcat el. 

Mai târziu, a glumit că nu e „nici o problemă” cu programul. 

'Imi pot imagina. Este seară, aș vrea să vă reamintesc”, a glumit un reporter BBC. 

La un moment dat, Biden a apucat microfonul și a început să meargă.

S-a deplasat spre marginea scenei unde stătea unul dintre cei cinci reporteri aleși, dar pentru scurt timp a dat impresia că abandonează conferința de presă. 

Fiecare reporter de pe listă era o femeie, ceva ce nu a trecut neobservat de un jurnalist de la Vocea Americii, susținută de SUA. 

— Mulţumesc, domnule preşedinte. Sper că n-ați crezut că a lua întrebari doar la femei îți ridica mingi la fileu în seara asta, i-a spus ea. 

Biden a spus că nu este cazul. 

— Oh, știu mai bine decât atât. Dacă mi-ai trimite o minge, nu aș ști ce să fac cu ea. Probabil că aș ieși și mai rău”, a glumit Biden.

După ce Biden a răspuns la una dintre cele două întrebări care i-au pus VOA, el le-a spus jurnaliştilor: „Stiți ceva, nu ştiu despre voi, dar eu mă duc să mă culc”.

Dar reporterii din audiență au continuat să strige întrebări, apoi secretarul de presă Karine Jean-Pierre a intervenit. 

'Multumesc tuturor. Aceasta se încheie conferința de presă. Mulțumesc tuturor”, a spus ea. 

În timp ce președintele a încercat să mai răspundă, a început să se transmită peste el muzică jazz puternică, ceea ce l-a determinat pe Biden să iasă din scenă și să se îndrepte spre pat. 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră