Biden i-a spus lui Netanyahu că Israelul trebuie să protejeze civilii palestinieni din Gaza

30 Oct 2023
Biden i-a spus lui Netanyahu că Israelul trebuie să protejeze civilii palestinieni din Gaza

Deși aliatul SUA are dreptul de a se apăra, trebuie să facă acest lucru „într-o manieră compatibilă cu dreptul internațional umanitar, care acordă prioritate protecției civililor”, i-a spus Biden premierului israelian Benjamin Netanyahu într-un apel telefonic, a spus Casa Albă.

Președintele Biden a vorbit duminică dimineață cu prim-ministrul Benjamin Netanyahu pentru a discuta despre evoluțiile din Gaza. 

Președintele Biden a reiterat că Israelul are tot dreptul și responsabilitatea de a-și apăra cetățenii de terorism și a subliniat necesitatea de a face acest lucru într-o manieră conformă cu dreptul internațional umanitar, care acordă prioritate protecției civililor. 

Președintele și prim-ministrul au discutat despre eforturile în desfășurare de a localiza și asigura eliberarea ostaticilor, inclusiv cetățenii americani care ar putea fi reținuți de Hamas. 

Președintele a subliniat necesitatea creșterii imediate și semnificative a fluxului de asistență umanitară pentru a răspunde nevoilor civililor din Gaza și au convenit să rămână în consultare regulată atât direct, cât și prin echipele lor de securitate națională, scrie comunicatul Casei Albe.

Biden a vorbit cu Netanyahu după ce consilierul său pentru securitate națională, Jake Sullivan, a declarat că Israelul „ar trebui să ia toate mijloacele posibile disponibile pentru a face distincția între Hamas – teroriști, care sunt ținte militare legitime – și civili, care nu sunt”.

Alte stiri din Externe

Ultima oră