Biden explică dezbaterea ratată împotriva lui Trump prin oboseala legată de călătoriile sale internaționale

03 Iul 2024
Biden explică dezbaterea ratată împotriva lui Trump prin oboseala legată de călătoriile sale internaționale

În iunie, președintele american a vizitat Franța, apoi Italia. El susține că acest lucru l-a determinat „aproape să adoarmă pe scenă”, scrie Le Figaro

Joe Biden  a estimat marți că dezbaterea sa ratată împotriva lui Donald Trump  de joi a fost explicată de oboseala legată de recentele sale călătorii internaționale, după ce a vizitat Franța și apoi Italia în iunie.

Președintele american a considerat că „nu este foarte inteligent” să fi „călătorit în jurul lumii de mai multe ori” cu puțin timp înainte de această confruntare și că acest lucru l-a determinat „aproape de a adormi pe scenă” , în cadrul unei întâlniri cu donatorii democrați lângă Washington, adăugând: „Aceasta nu este o scuză, ci o explicație ” . „Nu mi-am ascultat consilierii ”, a spus democratul în vârstă de 81 de ani, la cinci zile după această dezbatere în timpul căreia a apărut foarte confuz și uneori complet pierdut în fața predecesorului său republican, pe care trebuie să-l înfrunte în noiembrie în alegeri prezidentiale.

Până acum, principalul argument al susținătorilor săi a fost să spună că Joe Biden a avut o „seară proastă” , temporară, și să sublinieze că a suferit de o „răceală” care îi împiedica discursul.

Panică în tabăra democrată

Această dezbatere ratată a stârnit un val de panică în tabăra democrată, unde acum se pun la îndoială deschis abilitățile lui Joe Biden, precum și viitorul candidaturii sale.

Președintele american a vizitat Franța în perioada 5-9 iunie, pentru ceremoniile de debarcare a Aliaților din Normandia și pentru o vizită de stat. În ziua sosirii, 5 iunie, după ce a călătorit noaptea, a stat toată ziua la hotelul său. Apoi a mers în Italia în perioada 12-14 iunie pentru un summit G7, urmat direct de o călătorie de campanie în California.

Democratul s-a refugiat apoi șase zile pentru a pregăti dezbaterea cu consilierii săi în reședința Camp David, lângă Washington, perioadă în care nu a avut activitate publică.

Alte stiri din Externe

Ultima oră