Biden: Atrocitățile Hamas „fac ISIS să pară oarecum mai rațional”

18 Oct 2023
Biden: Atrocitățile Hamas „fac ISIS să pară oarecum mai rațional”

Președintele american Joe Biden a promis din nou sprijinul american pentru Israel, spunându-i premierului Benjamin Netanyahu: „Am vrut să fiu aici astăzi din simplul motiv că vreau ca poporul Israel, oamenii lumii să cunoască pozițiile Statelor Unite”, scrie CNN

„Am vrut să vin personal și să explic acest lucru”, a spus Biden.

Președintele american a condamnat atacul Hamas din 7 octombrie asupra Israelului, declarând că grupul a „săvârșit fapte rele, asta, atrocități care fac ISIS să pară ceva mai rațional”.

Dar el a recunoscut că, deși Israelul are dreptul de a se apăra, „trebuie să ținem cont și de faptul că un Hamas nu reprezintă tot poporul palestinian și i-a adus doar suferință”.

Netanyahu, la rândul său, i-a mulțumit lui Biden pentru vizita, menționând: „Vizita dumneavoastră aici este prima vizită a unui președinte american în Israel într-o perioadă de război”.

„Este profund, profund emoționant, vorbește despre profunzimea angajamentului tău personal față de Israel, vorbește despre profunzimea angajamentului tău personal față de viitorul poporului evreu și al unicului stat evreu”, a spus el. „Deci știu că vorbesc în numele întregului popor al Israelului când spun mulțumesc, domnule președinte”.

Netanyahu a spus: „Există un singur lucru mai bun decât să ai un prieten adevărat ca tine alături de Israel și acela este să fii în Israel”.

Israelul a promis că va distruge Hamas, gruparea islamistă care controlează Gaza, ca răspuns la atacurile teroriste din 7 octombrie, care au ucis 1.400 de oameni.

Alte stiri din Externe

Ultima oră