BBC protesteaza împotriva etichetei „Media finanțată de guvern” de pe Twitter

10 Apr 2023
BBC protesteaza împotriva etichetei „Media finanțată de guvern” de pe Twitter

BBC a protestat împotriva etichetării drept "media finanțată de guvern" pentru unul dintre principalele sale conturi de Twitter, scrie Bloomberg

Postul de radiodifuziune spune că vorbește cu compania de social media despre eticheta pe contul BBC. „BBC este și a fost întotdeauna independentă", spune postul într-o declarație

„Suntem finanțați de publicul britanic prin taxa de licență”.

Eticheta trimite către o pagină de pe centrul de ajutor al Twitter, care spune că „mass-media afiliată statului” sunt posturi în care guvernul „exercită controlul asupra conținutului editorial prin resurse financiare, presiuni politice directe sau indirecte și/sau control asupra producției și distribuției”.

Acea etichetă a fost aplicată pe contul de Twitter al radiodifuzorului american NPR, dar a fost schimbată în "mass-media finanțată de guvern" - la fel ca și contul BBC.

BBC și-a menținut întotdeauna imparțialitatea și operează printr-o Cartă Regală convenită cu guvernul, care spune că „trebuie să fie independentă”.

Britanicii plătesc o taxă de licență de 159 de lire sterline în fiecare an pentru a finanța producția corporației, care este stabilită de guvern, dar plătită de familiile individuale.

În timp ce contul BBC, care are 2,2 milioane de urmăritori, a primit eticheta, conturile mult mai mari asociate cu știrile de ultimă oră și producția sportivă ale corporației nu sunt descrise în prezent în același mod.

Contul tweetează în principal despre programe TV, emisiuni radio, podcasturi și alte materiale care nu sunt de știri produse de BBC.

Twitter a fost contactat pentru comentarii.

Alte stiri din Externe

Ultima oră