Armata rusă revendică capturarea a două localități ucrainene din estul țării

29 Aug 2024
Armata rusă revendică capturarea a două localități ucrainene din estul țării

Armata rusă a revendicat joi cucerirea a două noi localități din regiunile Donețk și Lugansk, în estul Ucrainei, unde forțele sale continuă să avanseze împotriva trupelor ucrainene care sunt depășite numeric și lipsite de putere de luptă, scrie Europe1

Războiul din Ucraina , aproape doi ani și jumătate de luptă care continuă să crească în intensitate și în utilizarea rachetelor cu rază lungă de acțiune și a dronelor. Armata rusă a revendicat joi cucerirea a două noi localități din regiunile Donețk și Lugansk, în estul Ucrainei, unde forțele sale continuă să avanseze împotriva trupelor ucrainene care sunt depășite numeric și lipsite de putere de luptă.

Aproape de Pokrosk, un important centru logistic

În raportul său zilnic, Ministerul rus al Apărării a anunțat capturarea Mykolaivka, în regiunea Donețk, și a Stelmakhivka, în regiunea Lugansk, care se află aproape în întregime sub controlul Moscovei. Ministerul nu precizează exact unde se află Mykolaivka, dar potrivit canalelor de experți militari ucraineni, un oraș cu acest nume a intrat recent sub controlul soldaților ruși.

Acesta din urmă se află la aproximativ cincisprezece kilometri de Pokrovsk, un important nod logistic, care de câteva săptămâni vizează trupele ruse care se apropie de el, determinând autoritățile locale să dispună pe 19 august evacuarea familiilor cu copii din localitate și a acestuia. împrejurimi. Situația este „extrem de dificilă” pentru armata ucraineană de lângă Pokrovsk, a recunoscut miercuri președintele Volodimir Zelenski. „Eforturile principale și cele mai mari forțe ale Rusiei sunt concentrate acolo”, a spus el atunci.

În ciuda ofensivei surpriză lansată de Kiev pe 6 august în regiunea rusă Kursk, Rusia continuă să câștige teren constant în regiunea ucraineană Donețk, care rămâne epicentrul luptelor și pe care intenționează să o cucerească în întregime. Miercuri, Volodymyr Zelensky a asigurat totuși că ofensiva din Rusia a făcut posibilă reducerea presiunii din estul țării sale. „Trebuie să se înțeleagă că toată tensiunea pe care am transferat-o Rusiei înseamnă că aceasta nu poate îndrepta mai multă presiune asupra regiunii noastre Donețk”, a spus el.

Alte stiri din Externe

Ultima oră