Armata rusă lansează un tanc kamikaze plin cu explozibili către liniile ucrainene

19 Iun 2023
Armata rusă lansează un tanc kamikaze plin cu explozibili către liniile ucrainene

Ministerul rus al Apărării susține că a lansat un vehicul blindat plin cu explozibili împotriva unei poziții ucrainene, fără a preciza geolocalizarea acestuia, scrie Le Monde.

Într-un mesaj postat sâmbătă pe canalul său Telegram, ministerul a explicat că tancul conținea „aproximativ 3,5 tone de TNT și 5 bombe FAB-100”, fiecare conținând 100 de kilograme de explozibil. Într-un videoclip care însoțește acest mesaj, un ofițer rus pozează lângă un transportor blindat de trupe și explică că el a fost responsabil de acest atac.

„La aproximativ 300 de metri, șoferul tancului a sărit din ambarcațiune după ce a direcționat-o către pozițiile inamice. Am rămas în urmă să observ, iar după ce vehiculul s-a apropiat, l-am detonat folosind o comandă radio ”, a spus el.

Conform lui, „Explozia a fost foarte mare (…) , inamicul a suferit pierderi semnificative"

Un blogger rus de război a distribuit mai multe imagini de pe canalul pro-rus Romanov 92. Filmate din dronă, ele arată un tanc T-55 care avansează înainte de a fi imobilizat de o mină și pe care îl lovește o rachetă, provocând o explozie mare.

Pe Twitter, un cercetător specializat în vehicule bombe de la Institutul Orientului Mijlociu, un think tank american care lucrează în Orientul Mijlociu, amintește că rușii au folosit deja un transportor blindat plin cu explozibili împotriva trupelor ucrainene în februarie 2023, în regiunea Luhansk.

În acest videoclip, Ministerul rus al Apărării amestecă imagini recente cu vehicule ucrainene în apropierea minelor antitanc și altele, filmate în timpul iernii (copaci fără frunze), care arată pregătirea tancului kamikaze.

Alte stiri din Externe

Ultima oră