Armata israeliană susține că lipsa daunelor structurale la spitalul din Gaza exclude atacurile aeriene

18 Oct 2023
Armata israeliană susține că lipsa daunelor structurale la spitalul din Gaza exclude atacurile aeriene

Lipsa daunelor structurale la spitalul al-Ahli din orașul Gaza demonstrează că atacurile aeriene israeliene nu au provocat explozia mortală de marți, potrivit Forțelor de Apărare Israelului, scrie CNN

Imaginile care au urmat exploziei au arătat „niciun cratere și nicio daună structurală la clădirile din apropiere”, a declarat purtătorul de cuvânt al IDF, contraamiralul Daniel Hagari, la o conferință de presă miercuri.

Nu există cratere aici. Pereții rămân intacți. Aceasta arată că nu o muniție aeriană a lovit parcarea” spitalului, a spus Hagari.
„Analiza filmărilor noastre aeriene confirmă că nu a existat o lovitură directă a spitalului în sine. Singura locație avariată este în afara spitalului, în parcare, unde putem vedea semne de arsuri.”

Hagari a spus că analiza traiectoriei IDF a confirmat că rachetele au fost lansate din imediata apropiere a spitalului. El a spus că majoritatea propulsorului [combustibilul rachetei] era încă vizibil deoarece traiectoria rachetei era scurtă.

„La ora 18:59, Jihadul Islamic a tras un baraj de aproximativ 10 rachete dintr-un cimitir din apropiere. In același moment, ora 18:59, au aparut rapoarte despre o explozie la spitalul din orașul Gaza”, a spus el.

Jihadul Islamic a negat că o lansare eșuată a rachetei ar fi fost responsabilă pentru explozie.

CNN nu poate verifica independent ce a cauzat explozia și nici amploarea victimelor.

Hagari a mai spus că IDF avea informații despre „comunicații între teroriști” care discutau despre lansarea rachetelor, care includeau menționarea spitalului.

IDF a lansat un material audio despre o conversație presupusă între doi agenți Hamas în care au vorbit despre o lansare de rachetă dintr-un cimitir din apropierea spitalului. Potrivit unei traduceri IDF a conversației, unul dintre agenți spune: „Ei spun că schijele de la rachetă sunt locale și nu sunt ca schijele israeliene”.

Hagari a spus că este un lucru obișnuit ca rachetele trase spre Israel să „provoace victime”.

„Am numărat aproximativ 450 de rachete care au căzut scurt și au căzut în Gaza în timpul acestui război”, a adăugat el.

În spiritul „transparenței maxime”, IDF își împărtășește dovezile cu alții, inclusiv cu Statele Unite, a adăugat Hagari.

Alte stiri din Externe

Ultima oră