Armata israeliană spune că 155 de ostatici sunt în mâinile Hamas

15 Oct 2023
Armata israeliană spune că 155 de ostatici sunt în mâinile Hamas

Armata israeliană a declarat duminică că a notificat familiile a 155 de ostatici cu privire la captivitatea lor, actualizând un raport care arăta anterior 126 de prizonieri în mâinile palestinienilor Hamas în Fâșia Gaza, scrie Times Of Israel

„Depunem eforturi colosale pentru a elibera ostaticii ”, a asigurat Daniel Hagari, un purtător de cuvânt al armatei la o conferință de presă.

„Pentru familiile ostaticilor, știu că pentru voi fiecare secundă este o eternitate, vom face totul pentru a-i aduce acasă pe cei dragi”, spune Hagari

Hagari spune că peste 600.000 de palestinieni din orașul Gaza au evacuat sudul, în ciuda încercărilor Hamas de a împiedica oamenii să plece.

IDF a avertizat că va viza puternic partea de nord a Fâșiei Gaza în zilele următoare.

„Acționăm în conformitate cu legislația internațională pentru a provoca un prejudiciu minim cetățenilor neimplicați, subliniez acest lucru lumii, aceasta este diferența dintre noi și inamicii noștri”, spune Hagari.

Întorcându-se spre nord, Hagari spune că Hezbollah „lucrează pentru a escalada situația sub îndrumarea și planificarea iraniană”.

Alte stiri din Externe

Ultima oră