Armata israeliană a efectuat o "incursiune țintită" în Gaza

26 Oct 2023
Armata israeliană a efectuat o "incursiune țintită" în Gaza

Forțele de Apărare Israelului (IDF) spun că peste noapte au efectuat un „raid țintit” în partea de nord a Fâșiei Gaza cu forțe de infanterie și tancuri, scrie Le Figaro

Armata israeliană susține, la postul său de radio principal, că a efectuat o incursiune „ relativ mare ” în Fâșia Gaza pentru a ataca pozițiile Hamas, în timpul nopții de miercuri spre joi.

Această operațiune, menționată și de armata pe X, a fost efectuată „în pregătirea următoarelor etape ale luptei”. A implicat soldați la sol, dar și tancuri, pentru a lovi „ mai multe celule teroriste, infrastructură și locuri de lansare de rachete”. 

Trupele s-au întors acum în Israel, asigură IDF.

Incursiunea israeliană în Gaza efectuată peste noapte a fost o „operațiune blitzkrieg”, a declarat un purtător de cuvânt al armatei, Olivier Rafowicz, la CNews. A durat „câteva ore” și a avut ca scop „distrugerea infrastructurii Hamas”. 

Zeci de teroriști au fost eliminați în această operațiune ”, a adăugat el. Au fost folosite și tancuri, „pentru a avea o precizie mult mai mare la sol, cu obiective precise ”.

Alte stiri din Externe

Ultima oră