"Armata americană prețuiește acum identitatea în detrimentul competenței: Acești soldați sunt experți în a nu jigni pe alții, dar nu pot să tragă”, spune Mike Pompeo de ziua Veteranilor

11 Noi 2022
"Armata americană prețuiește acum identitatea în detrimentul competenței: Acești soldați sunt experți în a nu jigni pe alții, dar nu pot să tragă”, spune Mike Pompeo de ziua Veteranilor

De Ziua Veteranilor, 11 noiembrie, Mike Pompeo da cuvântul veteranilor americani care spun ce este greșit cu progresismul woke în armata americană . "Armata prețuiește acum identitatea în detrimentul competenței, în timp ce obligațiile progresiste îi alungă pe veterani din serviciu", scrie el pentru FoxNews.

"Astăzi, în această Zi a Veteranilor, mă rog ca toți americanii să lase deoparte diferențele pentru a onora acei bărbați și femei ale căror sacrificii ne-au permis să trăim în libertate", scrie Mike Pompeo, fost secretar de stat al SUA și fost director al Agenției Centrale de Informații.  

"În urmă cu treizeci de ani, am ajuns la Academia Militară a Statelor Unite la West Point pe post de cadet, alături de tineri uimitori din toată țara. De-a lungul timpului petrecut la West Point și apoi în armata SUA, am slujit cu oameni de orice credință, rasă, clasă social-economică și crez. Erau literalmente din toate categoriile sociale din America, dar aveau ceva în comun: dragostea și respectul pentru țara lor și dorința de a risca să sacrifice tot ce aveau pentru a o păstra în siguranță.  

O amintire din serviciul meu, în special, iese în evidență. Eram un tânăr sublocotenent, proaspăt ajuns în Germania după pregătirea de bază pentru prima mea misiune. Am fost repartizat la trupa Bravo, Escadrila I, Regimentul 7 Cavalerie Blindată. În ciuda faptului că m-am descurcat bine la West Point și tocmai am trecut prin toate antrenamentele necesare, puteam spune cu siguranță că nu știam cu adevărat ce făceam. Sergentul meu, clasa întâi, un subofițer care servise mai bine de un deceniu, m-a informat curând. După ce m-a salutat (eram, până la urmă, ofițerul de rang superior) a spus: 

— Locotenente, te vei descurca foarte bine dacă taci o vreme.  

A fost prima mea lecție adevărată ca ofițer și a fost cel mai bun sfat pe care l-aș fi putut primi. Cu timpul, am învățat multe de la el, precum și de la toți bărbații cu care am avut privilegiul să slujesc, pur și simplu ascultând.  

Astăzi, americanii ar face bine să pună la inimă cuvintele vechiului meu sergent. Armata americană de astăzi este în criză, atât de mult încât veteranii vorbesc. Ar trebui să lăsăm politica deoparte și să-i ascultăm. Ei știu de ce este nevoie pentru ca armata Americii să fie puternică și capabilă și să ne asigurăm că rămâne așa ar trebui să fie prioritatea noastră maximă. 

Pentru a le oferi veteranilor noștri o voce în această luptă, am lansat o campanie la nivel național anul acesta, în care veteranii și membrii activi ai armatei noastre ar putea vorbi. Răspunsul a fost de necrezut.  

Un veteran de 25 de ani al Forțelor Aeriene și al Gărzii Naționale Aeriene, locotenent colonel și comandant de escadrilă, s-a pensionat recent pentru că „a refuzat să trateze aviatorii nevaccinați în mod diferit față de cei vaccinați”. Această poziție i-a costat cariera.  

Un alt veteran a decis să se pensioneze anul trecut, după 26 de ani în Armată și Garda Națională. A făcut acest lucru după ce a văzut că trupele Gărzii Naționale și ale Rezervei Armatei primeau lunar „indicații despre corectitudinea din punct de vedere politic pe subiecte precum LGBTQ și alte subiecte Woke/PC”, dar foarte puțină pregătire reală. El a remarcat: „Acești soldați sunt experți în a nu jigni pe alții, dar nu știu sa tragă”.  

Un veteran al Forțelor Aeriene, care a servit timp de 22 de ani, a rezumat perfect. El a spus că retragerea greșită din Afganistan a președintelui Joe Biden, recomandările woke și obligația de vaccin al lui Biden „toate au durut profund”. Pilot de A-10, el și soția sa erau amândoi absolvenți ai academiilor de serviciu, dar acum plănuiau să-și îndeparteze copiii „de pe această cale”. 

Am auzit de la atât de mulți bărbați și femei care sunt extrem de tulburați de starea armatei americane și toți au ajuns la aceeași concluzie: în forțele noastre armate, competența este acum subordonată identității. Promovăm politica în detrimentul pregătirii militare.

Acest lucru nu face doar America mai puțin sigură; este un deserviciu grav pentru bărbații și femeile care ne-au servit țara. Ei nu s-au luptat să vadă forțele noastre armate devenind locuri de îndoctrinare progresistă woke.  

Îi îndemn pe colegii mei americani să vorbească astăzi cu un veteran și să-l întrebe asta: „Ce v-a definit serviciul?” Vă garantez că nu va fi dacă a fost vaccinat sau nevaccinat. Sau fie că erau albi, negri sau maro. Sau ce gen erau, sau orice caracteristică îngustă, wokistă. 

Ceea ce va fi contat pentru ei a fost că au servit țara cu excelență, alături de cei mai buni bărbați și femei pe care America îi are de oferit. 

Să ne onorăm veteranii ascultându-i. Să redăm mândria și onoarea pe care le au pentru serviciul lor pentru rândurile de astăzi și pentru generațiile viitoare."

Alte stiri din Externe

Ultima oră