Arestarea lui Vladimir Putin ar fi o „declarație de război”, spune Moscova

23 Mar 2023
Arestarea lui Vladimir Putin ar fi o „declarație de război”, spune Moscova

O arestare a lui Vladimir Putin de către o țară străină în urma mandatului de arestare emis săptămâna trecută de Curtea Penală Internațională (CPI) ar echivala cu  „declararea războiului”  împotriva Moscovei, a avertizat un înalt oficial rus, scrie Le Monde

„Să ne imaginăm treaba [...] Șeful statului al unei puteri nucleare merge să spunem, de exemplu, în Germania și este arestat. Ce este asta ? O declarație de război împotriva Rusiei” , a declarat miercuri seară fostul președinte Dmitri Medvedev, actualul nr. 2 al Consiliului de Securitate al Rusiei. Dacă se va întâmpla asta, atunci  „toate capacitățile noastre, rachetele și altele, vor cădea asupra Bundestagului, biroului cancelarului și așa mai departe”, a adăugat Medvedev, obișnuit cu declarații războinice.

Miercuri, CPI a denunțat  „amenințările”  emanate de la Moscova la adresa sa, după ce justiția rusă a anunțat deschiderea unei anchete penale împotriva mai multor judecători ai săi și a procurorului său, Karim Khan.

La începutul acestei săptămâni, Medvedev a amenințat deja CPI cu o lovitură cu rachete, invitând magistrații să  „privească cu atenție cerul” .

Alte stiri din Externe

Ultima oră