64 de angajaţi ai armatei germane sunt suspectaţi că sunt extremişti islamişti

31 Aug 2016 | scris de Gheorghe Voicu
64 de angajaţi ai armatei germane sunt suspectaţi că sunt extremişti islamişti

Agenția militară de contrainformații din Germania investighează 64 de indivizi care lucrează pentru forțele armate suspectați că ar fi 'extremiști islamiști', a declarat miercuri un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării, citat de Reuters.,scrie agerpres.ro

Printre cei 64 de suspecți se află atât personal civil, cât și militari, a adăugat el. Indivizii considerați a fi 'extremiști islamiști' nu pot lucra pentru armata germană, notează DPA.
Între 2007 și 2016, 30 de 'extremiști islamiști' au mers în Siria și Irak după ce au fost angajați ai forțelor armate, a spus purtătorul de cuvânt.


Nu mai puțin de 19 persoane au fost lăsate la vatră din forțele militare sub acuzația că ar fi 'extremiști islamiști' în această perioadă.


Germania a fost zguduită de o serie de atacuri violente asupra civililor, dintre care două au fost revendicate de Stat Islamic.
Agenția militară de contrainformații poate efectua în prezent verificări numai în cazul celor care lucrează pentru forțele armate. Guvernul a aprobat însă miercuri o propunere care va permite schimbarea legii în sensul efectuării de verificări și în cazul celor care doresc să se angajeze în forțele armate germane.


Ziarul Welt am Sonntag scrie că un draft de document justifică aceste modificări prin faptul că există indicii că islamiștii încearcă să intre în armată pentru instruire. În Germania, armata are nu mai puțin de 250.000 de angajați.

Alte stiri din Externe

Ultima oră