Alegeri preliminare în SUA. Hillary Clinton pierde în New Hampshire

10 Feb 2016 | scris de Gheorghe Voicu
Alegeri preliminare în SUA. Hillary Clinton  pierde în New Hampshire

Democratul socialist”, după cum îşi spune Sanders a obţinut cam 60% din voturi faţă de cele 39% obţinute de Hillary Clinton.În prima confruntare ,din Iowa, cei doi s-au aflat practic la egalitate cu un plus mai mult simbolic la numărul de delegaţi pentru Hillary.

 

În varstă de 74 de ani, senatorul Sanders s-a remarcat ca un critic vehement al “supremaţiei bancilor”, al Wall Street-ului şi al miliardarilor, fapt ce are ecouri în rândul atât al celor defavorizaţi cât şi în rândul clasei de mijloc.

 

Pentru ambiţioasa Hillary, începutul acestei campanii este dezamăgitor dar suporterii săi sunt convinşi că va remonta din handicap şi va obţine fără probleme nominalizarea partidului pentru alegerile prezidenţiale.

 

Dincolo, la republicani revine Trump care câştigă cu 35% deşi in Iova fusese învins de Ted Cruz. Şi aici lupta se anunţă strânsă iar Trump are o campanie anti-sistem care aduce voturi-şi toată lumea se întreabă cum va arăta America şi lumea cu un Trump radical şi imprevizibil la Casa Albă.

 

Deocamdata aceste alegeri preliminare sunt la început si toţi sunt de acord că pe parcursul acestora pot apare răsturnări spectaculoase de situaţie.

 

Dar cum sondajele spun că majoritatea americanilor cred că ţara se îndreaptă spre o direcţie greşită, candidaţii anti-sistem par să aibă o şansă în plus. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră