Administrația Biden susține că există o "necesitate imediată” de a construi un zid la graniță pentru a opri migrația

05 Oct 2023
Administrația Biden susține că există o "necesitate imediată” de a construi un zid la graniță pentru a opri migrația

Echipa de campanie a fostului președinte Donald Trump l-a criticat pe președintele Biden după ce administrația sa a recunoscut că există o „necesitate imediată” a unui zid la granița SUA cu Mexic, scrie Fox News.

„Președintele Trump are întotdeauna dreptate. De aceea a construit aproape 500 de mile de zid nou la graniță și ar fi fost terminat până acum. În schimb, "putredul Joe Biden" a transformat țara noastră într-un sanctuar uriaș pentru extratereștrii criminali periculoși”, a declarat un purtător de cuvânt al campaniei Trump pentru Fox News Digital.

Secretarul de stat Alejandro Mayorkas a citat o „necesitate acută și imediată” de a renunța la zeci de legi federale pentru a construi un zid de frontieră în sudul Texasului, unde migrația ilegală a crescut, un contrast puternic cu respingerea utilizării unor astfel de bariere în primele zile ale administratiei.

Agenția a postat un anunț pe Registrul Federal al SUA care descrie construcția unui zid în sectorul  Rio Grande – unde administrația spune că există „intrare ilegală ridicată”. Agenția spune că au avut loc peste 245.000 de intrări de migranți în acest an.

Mayorkas spune că își folosește autoritatea oferită de Congres pentru a renunța la 26 de legi federale, inclusiv Legea privind aerul curat, Legea privind apa potabilă sigură și Legea speciilor pe cale de dispariție.

Trump a promis pentru prima dată în iunie 2015 că va construi un zid la granița de sud a SUA și a încercat să facă acest lucru pe tot parcursul președinției sale, în ciuda obstacolelor frecvente din partea democraților din Congres. 

La preluarea mandatului în ianuarie 2021, Biden a semnat un ordin executiv care a ordonat o pauză în construcția zidului de frontieră. El a promis în timpul campaniei sale prezidențiale că „nu va mai fi construit un alt picior de zid în administrația mea”.

Administrația a spus că construcția zidurilor sub administrația Trump a fost „doar un exemplu al priorităților greșite ale administrației anterioare și al eșecului de a gestiona migrația într-un mod sigur, ordonat și uman”.

Anunțul vine în timp ce administrația Biden se confruntă cu o nouă creștere a imigrației ilegale, ceea ce duce la un număr record la granița de sud și critici politice intense atât din partea republicanilor, cât și a democraților

Alte stiri din Externe

Ultima oră