Aderarea Ucrainei la UE va dura „probabil 15 sau 20 de ani”, spune ministrul francez pentru Afaceri Europene

22 Mai 2022
Aderarea Ucrainei la UE va dura „probabil 15 sau 20 de ani”,  spune ministrul francez pentru Afaceri Europene

„Trebuie să fim sinceri. […] Dacă spunem că Ucraina va intra în UE în 6 luni, 1 an sau 2 ani, ar însemna să mințim”, a spus duminica aceasta ministrul delegat francez pentru Afaceri Europene, scrie AFP citata de SudOuest.

Aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană va dura „probabil 15 sau 20 de ani”, a estimat duminică Clément Beaune ministrul delegat francez pentru Afaceri Europene, care consideră că Kievul poate intra între timp în comunitatea politică europeană propusă de președintele Macron.

„Trebuie să fim sinceri. […] Dacă spunem că Ucraina va intra în UE în 6 luni, 1 an sau 2 ani, mințim. Nu este adevarat. Probabil sunt 15 sau 20 de ani, e foarte lung”, a spus Clément Beaune la Radio J.

„Nu vreau ca ucrainenilor să li se vândă iluzii și minciuni. Dacă le spunem ucrainenilor: „Bine ați venit în UE”, dar nu ați citit pe contract, în nota de subsol „Bună, e peste 15 ani”, cred că ne pregătim de mâine că vor fi dezamăgiri pentru o generație întreagă a poporului ucrainean”, a continuat el

„Între timp, le datorăm ucrainenilor (...) un proiect politic în care să intre”, a continuat ministrul delegat, apărând proiectul „comunității politice europene” propus de președintele Macron. Această idee este „complementară UE” și „poate oferi un proiect politic și concret țărilor care nu sunt în inima UE și care vor să se apropie de noi”, citeaza Le Figaro

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră