A murit cea mai în vâstă persoană din lume. A trecut prin trei secole, sub 90 de guverne

15 Apr 2017
A murit cea mai în vâstă persoană din lume. A trecut prin trei secole, sub 90 de guverne

Italianca Emma Morano, ultimul supravieţuitor cunoscut al secolului al XlX-lea şi presupusa decană a umanităţii, a murit sâmbătă la locuinţa ei din Verbania (nordul Italiei), la vârsta de 117 de ani, a anunţat presa italiană.

Emma Morano s-a născut la 29 noiembrie 1899. A trecut prin trei secole, două războaie mondiale și 90 de guverne italiene."A avut o viaţă extraordinară şi ne vom aminti mereu de puterea ei de a merge mai departe", a declarat primarul din Verbania, citat de mass-media din Italia.

A fost cel mai în vârstă dintre cei opt copii ai familiei şi a avut parte de o viaţă tumultuoasă. Primul soţ a dispărut pe câmpul de luptă în Primul Război Mondial, iar ea s-a recăsătorit în 1926 cu un bărbat care o maltrata.

S-a despărţit de el după ce copilul i-a murit la şase luni de la naştere şi nu s-a recăsătorit niciodată.

A devenit un simbol pentru italieni, care au pus chiar în scenă un spectacol despre viaţa ei. Are și un club de fani pe Facebook.

Şi fiindcă toată lumea a întrebat-o care a fost reţeta vieţii sale îndelungate, Emma le-a răspuns simplu: un pahar de vin şi trei ouă în fiecare zi, două dintre ele crude.

Alte stiri din Externe

Ultima oră