Se deschide primul Muzeu al Pandemiei din România

17 Mai 2021 | scris de A.V.
Se deschide primul Muzeu al Pandemiei din România

La 22 mai, de la ora 12:00, la Rezidența BRD Scena9 din București se deschide pentru vizitare Identități Fragile – Muzeul Pandemiei, prima expoziție participativă dedicată emoțiilor din pandemie, depozitate în obiecte-poveste care au însoțit publicul în ultimul an.

 

Identități Fragile – un muzeu al obiectelor-emoție donate de public – este un proiect cultural al Rețelei Naționale a Muzeelor din România (RNMR) și a fost conceput ca un experiment muzeal unic în țară, menit să dea o voce emoțiilor personale generate de pandemie prin intermediul obiectelor și a poveștilor lor, primite în urma colectei publice derulate în perioada 15 martie – 15 aprilie 2021.

 

Expoziția Identități Fragile – Muzeul Pandemiei poate fi vizitată în perioada 22 mai – 4 iulie 2021, la Rezidența BRD Scena 9 (Str. I.L. Caragiale 32).

Intrarea este gratuită, dar pentru a putea controla fluxul de vizitatori în condițiile prevederilor legale, este necesară programarea online  în prealabil, la linkul – booking.appointy.com/RezidentaBRDScena9

Program de vizitare: Marți – Vineri: 16:00 – 20:00 / Sâmbătă – Duminică: 12:00 – 20:00.

Creată ca o expoziție care nu oferă răspunsuri, dar care stârnește curiozitatea și face loc perspectivei personale a fiecărui vizitator, Identități Fragile prezintă obiecte devenite micro-jurnale, care exprimă noua realitate în care trăim. Sunt obiecte care au depozitat bucurii sau tristeți, care au asigurat conexiunea cu cei dragi, au declanșat amintiri sau noi hobby-uri și care, prin expunerea publică, își continuă misiunea de împărtăși public emoții și istorii personale într-un spațiu comun și de a crea o memorie a unor timpuri fragile.

Mai multe informații găsiți alăturat și pe website-ul proiectului www.identitatifragile.com ​și pe paginile de social media:

  – Facebook –  https://www.facebook.com/Identitati-Fragile ​

 – Eveniment – https://www.facebook.com/events/1737971089740151 ​

 – Instagram – Identitati Fragile

Alte stiri din Expozitii

Ultima oră