Au trecut şi alegerile astea şi, văzând nervozitatea de pe reţelele de socializare, aş vrea să le spun celor furioşi că au ieşit iar pensionarii şi ţăranii la vot, că şi pensionarii şi ţăranii au aceleaşi drepturi în ţara asta, iar dacă unii au ales să nu-şi folosească dreptul constituţional, asta nu le dă dreptul să judece pe nimeni.
Dincolo însă de opinii sau simpatii politice, n-aş mai vrea să aud expresia "gata, noi ne-am făcut treaba".
Nu e nici pe departe aşa, democraţia înseamnă cu totul altceva decât să mergi din patru în patru ani să votezi.
Înseamnă că aveţi nu numai dreptul, aveţi chiar obligaţia să vă trageţi de mânecă reprezentanţii în parlament, să vă faceţi auziţi dacă aveţi impresia că lucrurile nu se îndreaptă în direcţia dorită, să nu aşteptaţi ca politicienii să vă facă agenda, să propuneţi şi chiar să impuneţi subiecte pe agenda parlamentarilor voştri.
Cred că e momentul să încheiem această perioadă în care politicienii au stat pe scaune călduţe şi şi-au văzut de "afacerile" lor, ca să folosesc un termen blând.
Alergaţi-i, hăituiţi-i, faceţi-i să transpire cu gândul la zilele de lucru în teritoriu, faceţi-i să înţeleagă că zilele de lucru în teritoriu sunt zile de muncă nu de vacanţă.
Treaba noastră nu s-a terminat, treaba noastră abia acum începe.
Pentru că democraţia e ca o căsnicie, trebuie să lupţi permanent pentru ea, să mai laşi de la tine, să mai primeşti de la celălalt, însă, mai presus de toate, să comunici.
În rest, o să vă aduc aminte de un vechi proverb care spune aşa: "să te ferească Dumnezeu să trăieşti vremuri interesante".