O istorioară despre fărădelegile evreilor

01 Aug 2024 | scris de Marian Nazat
O istorioară despre fărădelegile evreilor

Masacrarea palestinienilor de către  israelieni, cu aprobarea tacită  și condamnabilă a comunității internaționale, infirmă o  teorie dragă „poporului ales”. Până mai ieri  n-o știam, însă, citind cartea lui Paul Johnson, O istorie a evreilor, am aflat-o.

 Așadar, „se poate spune că  dacă n-ar fi existat prohibiția,  comunitatea evreilor delincvenți  ar fi fost redusă la un grup nesemnificativ la sfârșitul anilor '20.

 Dar comerțul ilegal cu băuturi alcoolice le oferea evreilor întreprinzători oportunități irezistibile de a-l raționaliza și organiza. Delincvenţii evrei foloseau arareori violenţa. «Creștinii comit fărădelegi cu mâinile, evreii, cu mintea», spunea Arthur Ruppin, cel mai proeminent sociolog evreu. Unul dintre cei mai mari infractori evrei a fost Jacob Guzik (1887-1956), poreclit «Deget uleios», contabilul și trezorierul lui Al Capone. Altul a fost Arnold Rothstein (1882-1928), pionierul crimelor din lumea marilor afaceri, poreclit «Creierul» în povestirile lui Damon Runyon; Scott Fitzgerald îl numește Meyer Wolfsheim în Marele Gatsby. Meyer Lansky se număra și el printre aceste mari figuri ale crimei organizate - el a creat şi a pierdut un imperiu al jocurilor de noroc, iar în 1971 i s-a respins cererea de obţinere a cetățeniei israeliene.

Pe măsură ce acești infractori evrei, care pătrundeau adânc în lumea interlopă, se afirmau tot mai mult, au început să practice şi violenţa. Louis Lepke Buchalter (1897-1944), cunoscut drept «Judecătorul», calificat de către FBI «cel mai periculos infractor din Statele Unite», a contribuit la organizarea «Sindicatului Crimei» (Murder Incorporated). În 1944, a fost executat pentru crimă, în Sing Sing. La ordinele lui Buchalter, asasinii Sindicatului l-au ucis pe Arthur Flegenheimer,  «Schultz Olandezul» (1900-1935), gangsterul care a încercat, împotriva ordinelor Sindicatului, să-l omoare pe Thomas E. Dewey; tot Sindicatul a fost răspunzător pentru moartea lui Benjamin «Bugsy» Siegel (1905-1947), cel care a organizat Las Vegas în folosul Sindicatului, apoi i-a întors spatele. În sfârșit, evreii, în frunte cu Samuel Cohen, zis «Sammie Purpuriul», au organizat vestita Bandă Purpurie din Detroit, care a condus partea de est a orașului până când a fost preluată de mafie. Dar orice comparaţie între crima organizată evreiască şi cea italienească din Statele Unite este sortită eșecului. Un număr surprinzător de mare de infractori evrei notorii au beneficiat de funeralii ortodoxe, însă crima organizată evreiască, spre deosebire de mafia siciliană, nu reprezenta o reacţie la condiții sociale specifice și nu s-a bucurat câtuși de puţin de aprobarea comunității. S-a dovedit a fi un fenomen temporar.”[1]

 Ehe, timpurile s-au schimbat radical și nimic nu mai e ce-a fost. Nici măcar  evreii nu s-au mai mulțumit  să săvârșească fărădelegi  cu mintea  și au trecut la arsenalul militar, mulți susținând  că ei  se fac vinovați de crime împotriva umanității în  conflictul cu Palestina. Desigur, aceeași  acuzație este adusă și cobeligeranților de la Hamas, semn că nimeni nu-i curat pe Pământ…

 Altceva însă mă zgândără – tratamentul diferit aplicat Israelului de  celelalte  state ale planetei (în frunte cu  SUA), în  comparație cu măsurile dure luate împotriva Rusiei !!? Îmi  explică, oare, cineva un astfel de paradox?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[1] Paul Johnson, O istorie a  evreilor

Alte stiri din Editorial

Ultima oră