SUA: Versiunea "woke" a lui Superman bisexual nu are succes

01 Feb 2022 | scris de M.N.
SUA: Versiunea "woke" a lui Superman bisexual nu are succes

Noul volum de benzi desenate, lansat în SUA de DC Comics în iulie anul trecut, prezintă un nou Superman, promigranți, activist  de mediu și bisexual. Dar vânzarile au scăzut față de precedentele ediții, scrie Washington Times.

În Statele Unite, cel mai celebru super-erou a suferit recent o schimbare de imagine pentru a adapta povestea aventurilor sale la presupusele așteptări ale fanilor săi. După cum a relatat Fox Business, aceasta nu îl mai prezintă pe Clark Kent, Supermanul original, ci pe fiul său, Jonathan Kent.

Acesta din urmă e nevoit să afișeze toate valorile progresiste: este prezentat ca bisexual și frecventează un jurnalist bărbat pe nume Jay Nakamura. În plus, Jonathan Kent/Superman este descris ca un activist pentru mediu și un avocat al imigranților ilegali.

Moneda schimbată și vânzările în scădere

Această nouă tranșă din saga, intitulată "Superman : Son of Kal-El" ("Superman: Fiul lui Kal-El"), a avut așadar totul ca sa placă. Dar, potrivit Fox Business, dimpotrivă, nu și-a întâlnit niciodată publicul cu adevărat. Mai rău, cele cinci episoade deja lansate se vând mult mai puțin decât precedentele. Astfel, prima parte a acestei noi versiuni, publicată în iulie, s-a vândut doar în 68.800 de exemplare: este a 17-a cea mai bine vândută carte de benzi desenate în acea lună, un naufragiu pentru regele super-eroilor — mai ales într-o perioadă în care benzile desenate au atins o popularitate nemărginită. .

Amploarea eșecului este cel mai bine măsurată prin cifrele din seriile Superman anterioare. Astfel, în 2018, primul episod al noului serial intitulat Superman: Rebirth [Renaissance] se vânduse în 118.434 de exemplare, aproape dublu față de Superman: Son of Kal-El.

Nu este suficient pentru a descuraja DC Comics până acum: încă recent, firma californiană a decis să schimbe motto-ul lui Superman: „Truth, Justice and the American way” (Adevăr, Justiție și Model American) a devenit „Truth, Justice and a Better Tomorrow” .  (Adevăr, Justiție si un Mâine mai bun)

Sursa:  Fox Business, Valeurs Actuelles

Alte stiri din Carte

Ultima oră