Se face un roman după scenariul filmului ”Cetăţeanul Kane”

04 Apr 2016 | scris de Sebastian S. Eduard
Se face un roman după scenariul filmului ”Cetăţeanul Kane”

Scenariul filmului ”Cetăţeanul Kane”, premiat cu Oscar, a fost scris de Orson Welles în colaborare cu Herman Mankiewicz, însă nu a avut până acum posibilitatea de a fi lansat pe piaţă sub forma unui roman.

Noul volum se va intitula ”Citizen Kane: The Novel”.

Frank Brady a scris biografia ”Citizen Welles”, un volum dedicat cineastului Orson Welles, extrem de bine primit de public şi de criticii literari.

Fiul lui Herman Mankiewicz, Frank, a afirmat în urmă cu câţiva ani, în volumul său de memorii ”So As I Was Saying”, că tatăl lui a scris de unul singur scenariul filmului ”Cetăţeanul Kane”.

Biograful Frank Brady a contrazis însă această ipoteză: ”Orson Welles a recunoscut că unele dintre cele mai bune replici au fost scrise de Herman. Însă acesta a fost totuşi filmul lui Orson, de la început şi până la sfârşit”.

Filmul ”Cetăţeanul Kane/ Citizen Kane”, regizat de Orson Welles, a fost lansat pe marile ecrane în 1941. Film vizionar pentru acea vreme, în care Orson Welles îşi pune amprenta atât ca regizor, cât şi ca actor, ”Citizen Kane” a primit nouă nominalizări la premiile Oscar şi a câştigat acest trofeu la categoria ”cel mai bun scenariu original”.

Alte stiri din Carte

Ultima oră