Proiect unic: Scriem o Carte în Două ore!

15 Aug 2015
Proiect unic: Scriem o Carte în Două ore!
O inițiativă interesantă a fost lansată de curând, pe Facebook. Pe cât de interesantă, pe atât de necesară, date fiind vremurile pe care le trăim. Astfel, toți cei care doresc să scrie o carte, o pot face. Sau, cel puțin, pot scrie două-trei pagini dintr-o carte, cartea noastră.
Titlul cărții este - "Amăgirile şi dezamăgirile unui sfert de veac".

“Vă propun să încercăm să scriem o carte împreună. Ne vom vedea la o cafea şi vreme de două ore vom discuta, vom scrie şi vom aşeza pagină după pagină în cartea noastră. Nu există condiţii privind numărul de pagini, de stil sau conţinut. Scrierea fiecărui autor va fi un capitol distinct în carte. Titlul şi tema: "Amăgirile şi dezamăgirile unui sfert de veac", scrie Dan Terteci pe pagina de Facebook creată pentru eveniment.

Cum i-a venit ideea? “Mă gândeam că de fiecare dată când citim o carte, practic citim propria viziune a unui autor. Astfel, m-am întrebat cum ar fi ca mai mulți oameni să prezinte același subiect din mai multe perspective,” a declarat Dan Terteci, pentru site-ul mariustuca.ro. Cartea ar putea fi lansată pe 1 decembrie, de Ziua Națională a României. 

Detalii despre eveniment găsiți pe pagina de Facebook. 

Dan locuiește în Deva, unde are o campanie pe care o derulează din octombrie 2013 – „Premianții fără premii”. Campania a avut 74 de ediții și a fost oprită în timpul campaniilor electorale și în perioada sărbătorilor legale.

O campanie care a devenit, deja, tradiție la Deva. Sâmbătă de sămbătă, oameni de rând vin să aducă o floare și să strângă mâna unui om pe care toți îi văd și nimeni nu-i "ascultă".

Despre proiectul „Premianții fără premii”

Proiectul social „Premianţii fără premii” se vrea o modestă răsplată din partea societăţii pentru valorile noastre, cele autentice.

“Probabil vă întrebați cine sunt acești premianți și de ce nu au premii. Ei sunt oamenii de lângă noi pe care toți îi văd și nimeni nu-i "ascultă". Tăcuți duc România mai departe. Ei sunt oamenii a căror muncă este de folos tuturor fără ca ei să fie cunoscuți. Ei sunt cei care ne fac viața mai frumoasă prin munca lor. Artiști, inventatori, meșteșugari și alții care ne arată că frumosul și utilul sunt aici, lângă noi. Nu vor premii, nu au primit, nu știu că munca lor e prețuită de ceilalți și de aceea trebuie să le spunem asta”, spune Dan Terteci.


Alte stiri din Carte

Ultima oră